Borlänge seriesegrare – Om tränarna får tippa

Under tisdagens upptaktsträff i Kumla för ATG Hockeyettan Västra så var det spridda skurar när tränarna presenterade vilket lag de tror tar hem serien. Flertalet klubbar nämndes, men i slutändan föll segern på Borlänge.

När tränarna en efter en gick upp till moderatorn Per-Henrik Johansson för att tippa vinnaren av ATG Hockeyettan Västra så var inte alla eniga. Klubbar som nämndes av de tolv tränarna var Borlänge, HC Dalen, Lindlöven och Mariestad.

– Jag tror inte att det kommer sticka iväg några topplag heller, utan jag tror vi kommer få se jättemånga lag som gör upp om det här tillslut, säger Lindens klubbchef Anders Björk.

Jämnt in till slutet
När alla tränare tippat klart blev det en ytterst jämn kamp mellan två lag, Borlänge och Mariestad. Det såg länge ut att bli en delad seger, men när Mariestads tränare Andreas Appelgren lade sista rösten blev det en seger för Borlänge.

– Med det lag de har så måste de ta hem det här, säger Mariestadstränaren.

Anledningen till hans tippning är det unga lag Mariestad är som ska ta sig an kommande säsong.

– Vi har otroligt mycket att jobba på. Det är unga killar den här säsongen i Mariestad och då får man ha lite mer tålamod. Det kommer svaja lite mer, det kommer gå upp och ner. Vi har killar som kan göra fantastiska saker där ute på isen, och som har gjort det under träningsmatcherna. Men samma spelare kan vara mindre bra matchen efter. Det är just att få den här jämnheten i laget och få truppen att dra åt samma håll som blir det stora jobbet i år, berättar Andreas Appelgren.

Favorittippade Borlänge
Det tippade seriesegrande laget Borlänges tränare Stefan Gustafsson är inte förvånad över att ha blivit tilldelad ett favoritskap.

– Det känns väl som att vi gjort något vettigt, men jag tror att man baserar det ganska mycket på förra året, man går på det som har varit, säger Borlänges tränare Stefan Gustafsson.

Även om Gustafsson menar att de andra tränarna baserar mycket på förra året så tror han inte sämre om sin trupp i år.

–  I år kan vi spela på det sättet vi vill spela hockey på. Men jag tror också att det är några fler tydliga karaktärer i det lag vi har i år, vilket kan vara det vi saknade förra året, berättar Gustafsson.

Däremot har försäsongen präglats av, som för många andra klubbar, av svårigheter på grund av pandemin. Corona och även skador har lett till att de inte kunnat testa det manskap Gustafsson tänkt sig, men han vågar ändå satsa högt.

– Jag tror att det kommer bli en jämn serie, för alla lag satsar mer och mer. Men vi har höga målsättningar, vårt slutmål är inte att vinna serien, avrundar Stefan Gustafsson när han sätter sig i bilen för att åka tillbaka hem för nästa träning.

Imorgon är det dags för upptaktsträff i Stockholm för ATG Hockeyettan Östra innan skutan styrs mot Karlskrona för att möta tränarna i Södra. Allt går att följa med start 13:00 respektive dag på ATG Hockeyettan play.

Redaktör Maria Bergström