Borås: ”TRÄNINGSMATCH: Inför Troja – BHC”

Ikväll vankas det sista bortamatchen i försäsongen och då rullar bussen mot Ljungby för match mot Troja. Det har varit ett längre matchuppehåll men nu är det alltså dags igen. Självklart kommer ni kunna följa denna drabbning via live.hockeyettan.se (klicka på länken för att komma direkt till sändningen)

Head Coach Johan Hellström ser positivt på kvällens match!

Då var det dags för match igen efter ett litet längre matchuppehåll, hur har veckan sett ut?
– Veckan som gick utan matcher så låg vårt fokus på tyngre fyspass och mer skridskoåkning på träningarna, inte allt för mycket fokus

på det taktiska. Killarna körde på bra under veckan och välförtjänt fick dem ledigt lördag och söndag.

Hur är matchformen hos grabbarna nu?
– Fyra matcher är spelade, två är kvar innan seriepremiären. Jag tycker formen är god hos de flesta, men samtidigt två nyttiga matcher kvar som kommer göra oss gott.

Vad har du för koll på motståndet, Troja?
– Har sett en match med dem, man har hyfsat koll på spelarna dem har. Ett skickligt och bra lag, en härlig utmaning. Två spelande lag, det kommer bli en bra hockeymatch.

Sista bortamatchen under försäsongen, vad blir viktigt att få med sig hem till Borås?
– Viktigt är att vi fortsätter trycka på våra grunder i spelet, att vi tar jobbet i skymundan på allvar. Att vi hela tiden, byte efter byte gör det som vi innan matchen har pratat om. Vi ska spinna vidare på det positiva från förra matchen och ta lärdom av det vi gjorde mindre bra.

Hur är läget i truppen?
– Som det ser ut nu i skrivande stund så har vi åtta spelare som ej är tillgängliga för spel mot Troja. Lite småskavanker, nån sjukdom och sedan har vi Ribbnäs, Martin Karlsson och Niklas Persson som varit/är långtidsskadade. Detta gör ju givetvis att vi har fått ändra om lite i femmorna men jag tycker det har sett bra ut på träningarna samtidigt som vi har ett gäng juniorer uppe och kör dagligen och visar att dem vill vara med!