Hudiksvall står som seriesegrare – Tror tränarna

En tuff och jämn säsong där Hudiksvall står som segrare väntar ATG Hockeyettan Östra. Det är vad tränarna tippade när de möttes upp för upptaktsträff.  

Under onsdagens upptaktsträff i Stockholm för ATG Hockeyettan Östra så var det flertalet lag som nämndes när det var dags att tippa serievinnaren. Lag som Huddinge, Strömsbro, Vallentuna och Visby/Roma nämndes av några, men det lag som flest tränare tror tar hem serien är Hudiksvall.

– Det är många lag som ser starka ut. Jag tror det blir en väldigt bra serie, säger Visby Romas tränare Hans Särkijärvi.

Det tippade seriesegrande Hudiksvalls tränare Per Ljusteräng ställer sig dock ödmjuk inför resultatet.

– Jag tror att vi har en bra grupp på gång, men vi har ett ganska ungt lag med en medelålder på strax över 22. Men med det sagt så är vi inte heller helt oerfaret som man kanske förväntar sig när det är så pass ungt. Jag tror att vi kommer bli bra tillslut, så får vi se hur fort det går, säger Per Ljusteräng.

Unga trupper
Det är fler lag i serien som står inför en säsong med en ung trupp. Nyköpings tränare Lenny Eriksson pratar om en treårsplan för att på sikt låta truppen växa till ett starkt motstånd. Även Hammarby står inför en säsong med spelare som gör sin första seniorsäsong.

– Synkar vi och spelar vårt bästa jag så kan vi egentligen slå vilket lag som helst. Men både nackdel och fördel med ett ungt lag är att det kan vara höga toppar och djupa dalar. Så vi kommer nog få se ett Hammarby som gör något skarpt ibland, men som kanske åker på någon plump ibland också, och kanske hamnar i mitten av tabellen, säger Hammarbys tränare Filip Algeman.

Målsättningar
Flertalet klubbar siktar högt den här säsongen. Enköping är en av dem som har som målsättning att ta sig till Allettan.

– Vi vill etablera oss som ett lag i toppskiktet i Hockeyettan, säger Enköpings tränare.

Även Sollentuna är fokuset inställt på att ta sig långt i år.

– Vi är väldigt beroende av att vara fysiskt väl förberedda och vara jobbiga att möta. Kollektivet är A och O för oss för att bli framgångsrika och vinna matcher, så det är press över hela isen, menar Sollentunas tränare Magnus Jansson.

Imorgon är det dags att avrunda upptaktsträffarna för den här säsongen. Då blir det en sändning från Karlskrona för ATG Hockeyettan Södra med start 13:00 på vår playkanal.

Redaktör Maria Bergström