Onsdagens matchresultat

Under onsdagskvällen sändes sju matcher på ATG Hockeyettan play. En kväll som både bjöd på säkra segrar och jämna kamper.

I Huddinge så var det hemmalaget som knep segern mot bortalaget Sollentuna med 4-1. Huddinge började matchen starkt och stod med en ledning efter första perioden med 3-0. I andra blev de dock ett jämnare spel med en skottstatiskt för perioden på 11-9 som däremot blev mållös. I sista hittade båda lagen kassen och slutresultatet blev 4-1 med en skottstatistik på 37-24.

I Enköping var det även där hemmalaget som tog hem segern i ett möte mot Surahammar med 5-2. Dock var det bortalaget som hade ledningen med 0-1 efter första perioden. Men det var i andra perioden som Enköping först kvitterade och sedan tog ledningen i mitten av andra. Andra halvan av perioden hittade Enköpings Johan Eek kassen två gånger om, båda under powerplay. Tredje perioden inleddes med en 4-1 ledning för Enköping som sedan utvecklades till slutresultatet 5-2.

I Östersund så tog hemmalaget en stor seger mot bortalaget Sundsvall med 5-0. Likaså i mötet mellan Troja/Ljungby och Borås där det blev vinst för Troja/Ljungby med 5-1, och i Mörrum knep bortalaget segern med 1-4.

I Tranås blev det seger för bortalaget HC Dalen med 1-2. Bortalaget höll ledningen med ett mål fram till andra halvan av mittenperioden då Tranås kvitterade till 1-1. Likaläget höll sedan i sig fram tills det var åtta minuter kvar av matchen. En skottstatistik på 28-16 till hemmalaget vittnar däremot om ett litet mer tryck på HC Dalens kasse, men det är målen som räknas och HC Dalen kunde kamma hem vinsten i det här mötet.

Även i Kumla blev det ett jämnt möte när Forshaga vann matchen med 2-3. En kamp där 1-1 stod sig från första och igenom hela mittenperioden. Det avgörande 2-3 målet från Forshaga kom med en minut kvar av matchen.