Powerplayspelet var nyckeln till vändningen borta mot Hudiksvall

Trots underläge med 2-1 inför den sista perioden vänder Strömsbro och vinner med 2-4 efter tre fina powerplaymål i den sista perioden.

Hemmalaget började helt klart piggast när man hade chansen att ta ledningen efter bara några sekunder. Den första riktigt farliga målchansen för Strömsbro kom efter cirka fem minuters spel men inte heller då ville pucken gå in. Efter 6.47 fick hemmalaget chansen i numerärt överläge men Strömsbro kan spela sig ur det relativt smärtfritt. Spelet böljde fram och tillbaka innan Hudiksvall hittade en slumppuck bakom mål som Christoffer Jansson förvaltade väl och vi hade ställningen 1-0 till hemmalaget efter 11.07. Även Strömsbro skulle få chansen i powerplay. Dock fick man inte till något vidare spel alls i den spelformen. Bättre skulle det gå med cirka fyra minuter kvar av perioden. Man fick fast pucken i offensiv zon genom Martin Naenfeldt som skickade pucken till Gabriel Deutsch som i sin tur hittade Marcus Lindblom med en snygg passning. Lindblom skickade in pucken bakom Hudiksvallsmålvakten och det var kvitterat till 1-1. Hudiksvall hade ett par chanser att ta ledningen i slutskedet av perioden men 1-1 skulle stå sig efter tjugo spelade minuter.

Det bjöds på ett litet högre tempo från Strömsbro i inledningen av den andra perioden. Alex Lind tråcklade sig in framför mål men kunde inte komma till avslut och Krister Sundlöf försökte lyfta in pucken via en backhand men pucken ville inte in. Hudiksvall hade ett par fina målchanser också , bland annat när Jesper Wiberg kom fri mot John Morelius i Strömsbromålet men han passade i sista sekunden till Marcus Sirén som avlossade ett skott. En puck som Morelius stoppade. Efter 10.51 åkte Hudiksvall ut för en hakning men Strömsbro lyckades inte få hål på Bosson då heller. Till slut skulle ändå ett mål komma. Det var Andreas Söderberg som gav hemmalaget ledningen med 2-1 när han avlossade ett skott direkt efter tekning och pucken ramlade in turligt bakom John Morelius efter att den studsat på två spelare.

Den tredje akten hann knappt börja innan Johan Eriksson kvitterade till 2-2 i numerärt överläge. Man skulle kunna säga att det här var Strömsbros period. Efter att Henrik Marklund dragit på sig sin tredje utvisning för kvällen fick Strömsbro återigen chansen i numerärt överläge och, återigen, gjorde bortalaget mål och tog ledningen med 2-3. Krister Sundlöf stod perfekt placerad framför mål och kunde styra in Viktor Ehns skott. Hudiksvall hade inte mycket att komma med i den sista perioden. När man ännu en gång fick sätta sig i utvisningsbåset var det firma Naenfeldt Lindblom som klev fram igen. Naenfeldt stod i princip fri framför mål och kunde slå in pucken bakom Bosson till 2-4 ef ter en fin pass från Marcus Lindblom. Kort därefter blir Strömsbro utvisade för en slashing men Krister Sundlöf lyckas ändå få till en kontring men blir nedriven och får med sig en straff. Han tar själv hand om den, men Bosson räddar den här gången. I slutminuterna åker Hudiksvall ut för en tripping men 2-4 är ett resultat som står sig matchen ut. Strömsbro vänder alltså 2-1 till 2-4 i den sista perioden efter tre fina powerplay-mål.

Hudiksvall HC – Strömsbro IF 2-4 (1-1, 1-0, 0-3)
Skott: 32-29 (17-6, 11-9, 4-14)
Utv: 14-8 (2-2, 6-4, 6-2)

1-0 (11:06) Christoffer Jansson (Adam Byström Johansson, Henrik Marklund)
1-1 (16:09) Marcus Lindblom (Gabriel Deutsch, Martin Naenfeldt)
2-1 (37:19) Andreas Söderberg (Marcus Linderborg)
2-2 (40:21) Johan Eriksson (Nicklas Strid, Viktor Ehn) PP1
2-3 (46:55) Krister Sundlöf (Viktor Ehn, Adam Lööf) PP1
2-4 (50:42) Martin Naenfeldt (Marcus Lindblom, David Deutsch) PP1