Tam insats i två perioder gav förlust

Mariestad visade åter en gång upp en blek insats i ett derby när man ikväll förlorade mot Skövde IK med 1-4. Det var inte förrän den tredje perioden laget visade upp den vilja ett derby förtjänar, men vad hjälpte det när underläget redan var för stort?

Inledningen på matchen var jämn men så drog Skövde på sig två raka utvisningar. Då gick Bois ner i tempo och hade väldigt svårt att få till något etablerat powerplayspel överhuvudtaget, och i slutet av den andra var det så illa att man till och med bjöd på en två mot etta som Jonas Ström förvaltade på bästa sätt med ett skott i Sandbergs kryss. Efter det var det högt tempo ett tag, men väldigt få målchanser. Men när Skövde får sin första chans att spela två minuter powerplay så krockar två Boisspelare efter tekningen vilket öppnade upp för en diagonalpassning till Henrik Thegel som fick öppen kasse till 2-0. Skövde har ytterligare en bra målchans innan hesa Fredrik ljuder för periodpaus, medan Bois är väldigt tama och inte alls visar någon vilja för att sticka in framför Skövdekassen.

Just viljan fortsatte att saknas också i den andra perioden från Boislagets sida. Man visade visserligen upp ett något bättre spel i perioden, men det var så gott som kliniskt rent framför Hugo Fagerblom i Skövdekassen och då blir det aldrig ens farligt. Douglas Lögdal hade egentligen den enda riktigt farliga Boischansen i mittperioden då han i powerplay får öppet mål efter en retur, men vinkeln visade sig för snäv. Skövde å sin sida var hetare och täckte uppoffrande skott och tog sig ofta in framför mål. Det gav flera riktigt vassa chanser så hade det kunnat bli fler mål än det enda som blev om inte Tobias Sandberg storspelat. 3-0 målet kom efter en spelvändning där Sandberg var helt chanslös när sidledspasset kom.

Den tredje perioden kom att bli Bois klart bästa. Man spelar enklare, man jobbar hårdare och man både skjuter och tar sig in framför kassen på ett sätt som det inte var tillstymmelse till i de första två perioderna. Man gör också en reducering till 3-1 genom Jesper Lindén som snappar upp en lös puck i Skövdezonen och sätter pucken distinkt på Fagerbloms klubbsida. Men i anfallet efter så kan Skövde utöka ledningen till 4-1 efter att Jesper Emanuelsson skjutit ett skott som styrs in via en Boisspelare. Bois ger dock inte tappt utan fortsätter att kriga och skapa chanser, men man lyckas inte få in någon mer kasse trots stundtals riktigt bra tryck. Matchen slutar sålunda rättvist till ett Skövde som ville kriga i tre perioder.

Två spelare kommer dock undan med mycket bra betyg från matchen. Tobias Sandberg som var chanslös på målen och stod för flera riktigt fina räddningar, och Jesper Lindén som krigade på i 60 minuter och var den som skapade klart mest målchanser och också fick kröna det med ett mål. Nu väntar Dalen på bortaplan på söndag som blir genrep inför seriepremiären mot Lindlöven söndagen den 4/10. Om det nu blir någon säsong, efter dagens besked om att det inte blir någon publik på matcherna finns risken att säsongen ställs in.

TILL SIST! Detta var mitt sista matchref på ett tag. Jag ska ta mig en funderare på om jag har energin att fortsätta skriva överhuvudtaget. Just nu känns det som att man får mindre energi än det tar. Det som gett mig energi har varit de uppmuntrande orden jag får från er läsare, men de har kommit med allt större mellanrum och då blir skrivandet något som tar istället för att ge. Visst kanske mycket av energiförlusten också beror på det dråpslag en inställd säsong skulle innebära, men jag vet inte om det är det som är det avgörande. Jag drar mig tillbaka ett tag och får se om energin kommer tillbaka.