Borås: “SISTA TRÄNINGSMATCHEN: Inför BHC – Grums IK”

I eftermiddag spelas den sista träningsmatchen innan det skarpa läget börjar lördagen den 3e oktober borta mot Halmstad Hammers. Idag är det Grums IK som står inför motståndet och gästar Lejonkulan och vi hoppas på att det blir en spännande och fartfylld match.

Streama kvällens match som vanligt på live.hockeyettan.se, är du prenumerant hos bt.se, så sänder de matchen där! Biljetter till eftermiddagens match köper du genom att trycka här.

Som bekant så blev det förlust i den senaste matchen, borta mot Troja med 5-1. Matchens enda målskytt blev #72 Linus “Linkan” Karlsson, framspelat av #68 Hugo “Hugge” Bäckman-Ulmgren. Inför eftermiddagens match tog vi oss ett snack med Head Coach Johan Hellström, samt kommentar från Trojamatchen.

Då var det dags för den sista drabbningen. Den senaste matchen så blev det förlust borta mot Troja, men trots det stora manskapet som var borta, så stod ni stundtals upp ganska bra, eller vad är din bild av matchen?
– Jag tycker vi blandade och gav för mycket denna matchen, vår lägsta nivå var inte okej. Visst, vi saknade en hel del spelare, men samtidigt ska det aldrig vara en ursäkt. Man får anpassa sig utefter situationen.

Vad tar ni med er?
– Att när spelet stämmer och vi tävlar, då håller vi en hög nivå på isen. Det finns mycket nyttigt att ta med sig från matchen, mycket att ta lärdom av.

Och nu är det en ny match hemma i eftermiddag, hur går tankarna om den?
– Jag har de senaste åren när jag tränat Skövde mött Grums i serien flertalet gånger. Grums är ett bra lag, dem har varit i Allettan de senaste säsongerna. Viktigt för oss är att hitta spelet direkt, den individuella prestationen ska finnas där omgående och att vi jobbar som ett lag.

Sedan är det ”skarpt läge” som gäller, vad blir viktigt att få med sig från den sista träningsmatchen nu?
– Viktigt nu är att det ”brinner” i oss, att det finns en arbetsmoral och energi i allt vi gör! Försäsongs-bortförklaringar ska suddas bort, passningarna ska sitta, det taktiska ska vi kunna med mera.

Hur är läget i laget inför eftermiddagens match?
– Vi saknar Martin Karlsson, Oskar Ribbnäs, Niklas Persson, Alexander Björklund och Anders Eriksson.

Vem vaktar kassen?
– Viktor vaktar kassen.