Klar seger för Hudik Hockey i genrepet

Hudik Hockey svarade för en rätt igenom helgjuten insats i genrepet inför premiären i ATG Hockeyettan. Det blev nämligen en klar seger med 4–0 (1–0, 2–0, 1–0) på bortais mot Sundsvall, nykomlingar i den norra serien.

Bildtext – från vänster: #17 Marcus Linderborg, #7 Algot Landin, #22 Linus Hedman och #53 Oliver Tornerefelt (Fotograf: Tobbe Johansson).

– En bra insats i tre perioder. Vi hade pratat om att vara mer samlade och det tycker jag absolut att vi var, sa tränaren Per Ljusteräng.

– Det här var väl en matchbild vi får räkna med att vi kommer att stöta på även i serien och det gäller att vi lär oss att hantera situationen att föra matcher. Vi kanske ska skapa lite mer chanser, men jag tycker vi spelar tre perioder där vi har bra udd i skridskoåkningen.

Hudik Hockey tog ett rejält grepp om spelet direkt och bland annat med hjälp av två numerära överlägen såg man till att den mesta av tiden tillbringades i Sundsvalls zon. Någon utdelning i power play-spelet blev det dock inte.

Ett ledningsmål blev det ändå innan pausvilan, detta sedan #85 Lukas Enqvist jobbat fram pucken till #22 Linus Hedman som drog iväg ett handledsskott från blå linjen som letade sig in i Sundsvalls mål.

#53 Oliver Tornerefelt i HHC-målet sattes i arbete först i slutet av perioden när junioren #19 Gustav Ring satt utvisad. Men Tornerefelt höll tätt och HHC kunde gå till pausvila med en rättvis ledning.

– Vi har bra kontroll hela perioden. I andra blev det lite raggar-hockey ett tag, sa Ljusteräng.

Efter att HHC träffat ribban två gånger i samma power play – #9 Marcus Sirén och #29 Jesper Wiberg – i inledningen av andra perioden kunde hemmalaget jämna ut spelet ett tag. Men då klev #17 Marcus Linderborg fram och på egen hand såg han till att öka ledningen till 2–0, detta efter 13.14.

Ett nytt power play i slutet av perioden gav HHC nytt tryck mot hemmamålet. Sundsvall höll undan under de två minuter man var en man mindre på isen, men strax därefter visade Linus Hedman att han sitter inne med ett bra handledsskott, och precis som i den första perioden satt pucken uppe i nättaket bakom Axel Sillanpää i hemmamålet.

I de båda senaste träningsmatcherna mot Strömsbro har utvisningar kostat väldigt mycket, och det blev en del tvåminutare för HHC även denna gång i slutperioden, men den här gången fungerade box play-spelet som det skulle och Oliver Tornerefelt fick hålla nollan. Han visade också att han på allvar kommer att ta upp kampen om att vara förstamålvakt med #25 Andreas Bosson.

Framåt tappade HHC lite fart mot slutet, men det blev ett mål till innan matchen var över. Målskytt var #7 Algot Landin som skickade pucken över hela isen och in i det tomma målet sedan Sundsvall plockat ut målvakten i jakten på ett reduceringsmål.

Jämfört med matchen mot Strömsbro i torsdag kom Hudik nu till spel utan backarna #37 Christian Lindberg och #57 Sebastian Björnstad, däremot var forwarden #24 Axel Levander tillbaka i spel.

– När det gäller såväl Lindberg som Björnstad, samt även Anton Hammargård så handlar det om sjukdomar, sa Ljusteräng.

Efter 4–0 mot Sundsvall så sammanfattar HHC-tränaren försäsongen så här:

– Vi har ju fortfarande en bra bit kvar. Vi började träningsspela mot allsvenskt motstånd och gjorde det bra, sedan hade vi rätt så tunga ben i båda matcherna mot Strömsbro och fick betala en del när vi drog på oss utvisningar.

– Men ser vi till spelet fem mot fem så har vi släppt in tre mål på fem matcher, och det tyder på att vi är på rätt väg.

Nu har HHC en vecka på sig att finslipa de sista detaljerna inför seriepremiären mot Hanviken borta på söndag.

– Ja, vi kommer att finslipa en hel del måndag, tisdag, onsdag, sedan blir det full laddning mot premiären, sa Ljusteräng.

Skribent: Christer Stridh.