Uppsnack: Fredagens seriepremiär

Veckan för seriepremiären är här. På fredags släpps de första puckarna för ATG Hockeyettan 20/21, och det är jämna möten som inleder säsongen enligt ATG Hockeyettans ligachef.  

På fredag 19:00 släpps pucken mellan Visby/Roma-Vallentuna och Forshaga-Malung. Mats Johansson, ATG Hockeyettans ligachef, vågar dock inte tippa hur mötet mellan Viby/Roma och Vallentuna kommer landa. En ovis match menar han då båda trupperna kommer in i den här säsongen med flera nya spelare.

– Vallentuna har, för att vara Hockeyettan, fyllt på sitt lag med väldigt många etablerade namn. Niclas Lehmann, Stefan Söder, Victor Andersson och Alex Ek, en forward som jag tycker är riktigt bra faktiskt. De fick även nu här på slutet in en målvakt som stod i Hockeyallsvenskan i fjol, Daniel Rosengren. Han var även med och stod i SHL för Oskarshamn på slutet, säger ligachefen Mats Johansson.

Visby/Roma menar dock Johansson kanske tappat mer rutin än vad de vunnit av sina nyförvärv.

– Inför den här säsongen har de ju tappat tror jag över 1500 hockeyettan-matcher i ett antal namn, Adamsson och company. På det viset kan jag tycka att de är lite försvagade om man säger så, berättar Johansson.

Ligachefen menar att Visby/Roma ser starkt ut på papper med bra spelare och bra tränare, men att den nya truppen kommer innebära en ny spelstruktur som kanske inte håller lika starkt i ett slutspel.

– Det kan vara positivt nu i början av seriespelet med ett annorlunda spel, men jag tror att det kan slå lite på dem i slutspelet. De som har lagt av, Adam Eriksson och dem här, är i min värld slutspelsspelare. De har spelat ett antal play off och vet vad det handlar om, förklarar Mats Johansson.

Forshaga-Malung
Det andra mötet under fredagens seriepremiär är Forshaga som tar emot Malung. Ligachefen poängterar även här de stora förändringarna som skett i trupperna inför säsongsstarten, med nya spelare och även nya tränare i båda lagen.

– Forshaga har föryngrat sitt lag betydligt och även höjt träningsdosen betydligt. Medan Malung har lagt om spelet lite grann, vad jag förstår, och har även väldigt många nya spelare. Men i kraft av hemmaplan tror jag att Forshaga är favoriter, avrundar Mats Johansson.

Tränaren i Malung, Per Lundell, tror däremot starkt på sitt lag.

– Jag tycker vi har spelat tre bra matcher här nu och känner oss redo för premiären. Allting känns bra och vi är ungefär där vi tänkt oss att vi ska vara, berättar Per Lundell.

Laget har kunnat hålla sig fri från Corona och har inga skador i nuläget så truppen, är fulltalig inför fredagens seriepremiär, som är lite speciellt för tränaren Per Lundell. Förra året var han nämligen tränare för fredagens motstånd Forshaga. Med familjen kvar i grannkommunen Karlstad så säger han att det ska bli kul att få inleda serien i hemtrakterna. Däremot ser han inte någon fördel med hans historik med Värmlandslaget.

– Tror inte det har någon betydelse över huvud taget. Jag menar Forshaga har en hel del nya spelare och ny tränare, så jag tror inte att det finns någon fördel med det. Utan förberedelsen ser likadan ut över alla lag. Man tittar över hur de spelar och allting sånt, avslutar Lundell.

Redaktör Maria Bergström