Vi tillsammans kommer att fixa det här

Äntligen börjar årets hockeysäsong på riktigt, träningsmatcherna är slut och jakten efter de åtråvärda platserna i Allettan börjar. Jag säger äntligen för trots att årets säsong kommer bli väldigt annorlunda på grund av Covid-19 så är jag väldigt glad över att säsongen ändå får komma igång. I den märkliga tid vi lever i tror jag att vi alla mår bra av att så mycket som möjligt ändå får vara som vanligt.

Det kommer absolut bli ett utmanade år för Kiruna IF inte bara på isen utan även utanför. Ska jag vara helt ärlig vet jag inte med 100 procents säkerhet hur vi skall klara säsongen men jag är också säker på att vi inte är unika med den funderingen. Vi är många föreningar i hockeyettan, och i andra idrotter för den delen, som brottas med samma frågor. Det jag vet är att vi är många som kommer jobba stenhårt för att vår förening och våra lag skall få så bra förutsättningar det bara går även i år.

Vi har sen i våras vetat om att det kan bli en säsong helt utan eller kraftigt begränsat med publik på Lombia därför har vi försökt att ha en plan därefter. Det innebär att vi under hösten kommer presentera flera aktiviteter som skall hjälpa oss klara ekonomin även utan publik. Det är dock viktigt att poängtera att det i slutändan inte spelar någon roll hur fina planer vi än har utan ert stöd, våra fans, våra samarbetspartners, och våra fantastiska ideella krafter, funktionärer, ledare och föräldrar utan alla er kommer det aldrig gå. Med det sagt vill jag rikta ett stort tack till er alla, ni är alltid otroligt viktiga för föreningen men som läget är nu är det svårt beskriva med ord hur mycket ni betyder. Vi kommer alla behöva jobba hårt i år för vårt KIF men tillsammans är vi starka och jag föredrar alltid att se positivt på framtiden så jag vet att vi tillsammans kommer fixa den här säsongen.

Vi får många frågor hur det blir med publik på matcherna. Som läget är just nu är det 50 personer exklusive spelare och funktionärer som gäller på Lombia. Enligt bestämmelserna som ishockeyförbundet har gäller även att alla åskådare skall hålla minst en meters avstånd till varandra på läktaren. Det vill säga alla som går på Lombia inklusive om man bor i samma hushåll ska sitta med minst en meter från varandra. Som förening måste vi förhålla oss till de här reglerna även om vi uppfattar en del som väldigt ologiska, annars finns risken att vi inte får ha någon publik. Därför vill jag be er alla som planerar att gå på Lombia i höst att följa förhållningsreglerna som gäller.

När det gäller biljettförsäljningen så kommer vi inom kort komma igång med årskortförsäljningen. Vi kommer prioritera inträde för alla med årskort men för att vi skall kunna hålla koll på hur många vi blir behövs det att alla anmäler sin närvaro senast dagen innan match till Roger på kansliet, [email protected]. OM det finns platser kvar kommer det säljas på matchdagen. Det här är ett annorlunda år och vi får alla vara beredda på tvära kast, det som gäller idag behöver inte vara det som gäller imorgon.

Nu lägger jag Covid åt sidan och låt oss fokusera med några ord på ishockeyn igen. Låt mig börja med vårt damlag som i år ska spela i division två och i DUL serien. Det är fantastisk kul att vi lyckas följa vår plan och ta ett kliv till med damlaget. Som vanligt vill jag uppmana er att gå och titta på damerna i vinter.

Herrarnas A-lag har en hel del nya ansikten och min känsla är väldigt positiv men som vanligt är serien ett getingbo där flera lag ser några snäpp bättre ut än i fjol. Det kommer att bli en härlig utmaning.

Hos juniorerna är det full fart. Vi har två unga trupper som kommer spela i J20- och J18-serierna där jag ser fram emot att se deras utveckling under året. Kanske har vi nästa års Rasmus Similä och Anton Elenius i årets junior trupper.

Med hopp om härlig hockeysäsong!

Varma hälsningar

Otto Andersson

Ordförande i Kiruna IF