Borås: Hellström summerar försäsongen ”lyhörda och nyfikna”

Försäsongen är över och redan imorgon går BHC in i skarpt läge när man möter Halmstad Hammers på bortaplan i premiären. Coach Hellström ger sin bild av den gångna försäsongen, samt sitt intryck av föreningen efter några månader som coach i klubben.

Hur känns det att försäsongen är slut och att ni snart går in i skarpt läge?
– Kul, försäsong är viktigt på många sätt. Men det är poäng man vill tävla om, det är det man längtat efter så det är ett laddat lag som längtar till lördag.

Det blev fyra vinster och två förluster under försäsongen, vad har du att säga om er prestation?
– Upp och ner, så ärlig måste man ändå vara. Jag tycker vår högsta nivå ser spännande ut samtidigt som lägstanivån måste höja sig några snäpp. Höjer vi lägstanivån så kommer vi få ett jämnare flyt i matcherna och en tydligare struktur i spelet. Tycker spelarna har varit lyhörda och nyfikna på den nya spelidén vilket har underlättat för mig som tränare. Vi har kommit en god bit på vägen samtidigt som vi har mycket kvar. Å andra sidan så är man aldrig färdig med spelet, det finns alltid saker att utveckla, det är som ett levande dokument.

Vad har ni jobbat på denna veckan inför premiären borta mot Halmstad Hammers?
– Vi ska givetvis fortsätta med våra grunder, men mer riktat fokus på boxplay/powerplay. Vi har inte haft en ärlig chans att träna kring dessa detaljer då vi haft så mycket folk borta de senaste två veckorna, så det ska bli både kul och nyttigt för oss. Sedan är det mycket annat som ska göras fram till premiären. För egen del så kör jag en del individuella samtal nu med spelarna. Vi diskuterar deras roller, vad som är bra och vad som kan utvecklas. Vi vill inte ha några frågetecken när pucken släpps på lördag.

För egen del, du har nu varit i klubben under några månader. Vad är dina intryck och tankar såhär långt?
– Har blivit väldigt väl bemött av samtliga i och omkring klubben, det har varit en lätt omställning från Skövde till Borås. Givetvis alltid mycket nya intryck när man kommer till en ny stad och klubb, mycket som ska in i skallen. Men jag har fått en väldigt bra bild av verksamheten, klubben vet vart den vill och man ser en helhet. Jag är ju med på hockeygym och högstadiehockeyn, vi har många ambitiösa och talangfulla ungdomar i klubben så framtiden ser ljus ut. En väldigt viktig del är att vi som förening utvecklar och utbildar ungdomar och juniorer så att dem på sikt blir framtida seniorer. Där är jag övertygad om att vi är på rätt väg då jag ser ett väldigt modernt och sunt ledarskap på ungdom/junior. Som sagt, känslan i klubben är god. Nu hoppas jag bara på att vi får ta in publik på matcherna så man får träffa supportrarna också.