Ligachefen tipsar inför helgens premiäromgångar

Ikväll drar säsongen 20/21 av ATG Hockeyettan igång, som sedan följs det upp av en lördag och söndag fyllda med matcher landet över. Ligachefen Mats Johansson lyfter några matcher som bör hållas lite extra koll på i helgen. 

Första matchen Mats Johansson nämner är ett möte i ATG Hockeyettan Norra, matchen mellan Östersund och Teg, samt Strömsbro och Huddinge i ATG Hockeyettan Östra.

– Alla är tippade topplag i respektive serie som kan ge intressanta matcher, säger ligachefen om ovanstående matcher.

En match som Johansson höjer extra är ett möte i Södra, matchen mellan Vikings och förra årets Hockeyallsvenska lag Karlskrona.

– Dels för att se hur Karlskrona står sig, och så är Nybro är ett tippat topplag i södra ettan.

Många tippar att de kan ta klivet upp till Allsvenskan, medan Karlskrona som kommer från Allsvenskan har förvisso tappat mycket folk. Men det ska bli kul att se hur de står sig i Hockeyettankonkurrensen, berättar Mats Johansson.

Därefter kommer ligachefen in på en intressant iakttagelse. SHL som drog igång för ett par veckor sedan har haft ovanligt många matcher där bortalaget vinner. Något som möjligt kan bero på det betydligt färre antalet människor i publiken.

– Om man tittar på statistiken från SHL så verkar det ju som att det är positivt för bortalagen, säger Johansson.

Men om det har samma påverkar i ATG Hockeyettan ställer sig ligachefen tveksam till, med tanke på att det inte blir en lika drastisk skillnad i arenorna.

– Det är väl möjligtvis i den södra serien, där vi brukar ha lite mer publik. Men jag tror ändå att när man väl släpper pucken så märker man det inte. Visst om man stannar till, sitter i båset och tittar upp på läktaren, då märks det. Men är du igång så får du ändå det där adrenalinpåslaget. Då märker du inte om det är 50 eller 500 i publiken, inte i allt för stor utsträckning, avrundar ligachefen Mats Johansson.

Vad vi i alla fall vet är att ikväll 19:00 släpps de första puckarna för ATG Hockeyettan säsongen 20/21. Först ut är Forshaga mot Malung i ATG Hockeyettan Västra, och Visby Roma mot Vallentuna i den östra. Allt sänds live på ATG Hockeyettan play.

Reporter Maria Bergström