Borås: Inför bortapremiären! “skärpan har höjts”

Nu är det äntligen dags för premiär och vi rivstartar säsongen 20/21 borta mot förra säsongens imponerande Halmstad Hammers! Biljetterna för kvällens match är slutsålda (50 st) vilket innebär att vi får bänka oss i TV-soffan och följa våra BHC-krigare hemifrån! Nu ser vi fram emot att pucken ska släppas så vi kan dra igång säsong 20/21 på allvar!

Matchstart: 16:00 i Halmstad Arena
Livestream: från kl 15:50 på live.hockeyettan.se
Liverapportering/statistik från matchen: stats.swehockey.se
Laguppställning: stats.swehockey.se (klicka på vår match och sedan Line Up. Tillgänglig ca. 1h innan matchstart)

Head Coach Johan Hellström är laddad för seriepremiär!

Längtan är över och det är äntligen dags för seriepremiär! Hur är nerverna?
– Det ska bli förbannat kul att äntligen få börja tävla igen!

Hur är stämningen i laget?
– Mycket bra tycker jag, känns som vi haft bra snack under veckan och rätt fokus. Träningarna på is har sett bra ut och inne på gymmet har vi pressat oss. Märks att det är premiärvecka, skärpan har höjts i det mesta.

Vad krävs för att plocka med poäng hem till Borås?
– Full fokus på vårt spel, våra grunder. Alla går till sig själva och är där för att bidra till laget, då kommer detta bli bra.

Anders Eriksson blev klar i torsdags, hur viktig är han i laget från ditt perspektiv som tränare?
– Anders är givetvis väldigt viktig på alla sätt. En rutinerad röst i omklädningsrummet vilket aldrig är fel när det blåser snålt. En skicklig spelare på isen som trots sin ålder varje dag strävar efter att bli bättre hela tiden. Just hans ålder och rutin är väldigt viktig då vi har ett ungt lag. För de unga killarna är det perfekt, se och lär av de äldre.

Hur är läget i truppen nu?
– Bättre och bättre för varje dag som går. För typ en vecka sedan saknade vi ju tio spelare, idag är dem bara tre. Men samtliga tre som saknas börjar även dem närma sig. Martin Karlsson ökar belastningen mer och mer, han är även med nu och kör vissa övningar på isen. Niklas Persson går för fullt på måndag som det ser ut nu. Ribbnäs, där är det lite mer oklart, men känslan är att även han börjar närma sig comeback på isen. Han har fått fokusera på fys och gjort det bra så det är inget fel på hans form när han är tillbaka.

Har vi några tillägg?
– Niklas Karlsson från J20, back, han har varit med de flesta träningsmatcherna.