Förlust i premiären hemma mot Huddinge

Det blev en förlust i premiären hemma mot Huddinge IK på lördagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 2-4.

Lagen bjöd på en fartfylld förstaperiod. Huddinge fick chansen i numerärt överläge ganska omgående när hemmalaget drog på sig en late hit. Det var också hemmalaget som hade den hetaste målchansen då när pucken låg i målgården utan att någon lyckades slå in den bakom Pontus Eltonius i Huddingekassen. Huddinge fick även chansen i fem mot tre men när Strömsbro fick in sin fjärde gubbe på planen tog Adam Lööf hand om pucken och kunde göra säsongens första mål i ATG Hockeyettan. 1-0 till Strömsbro efter 03:57. Men bortalaget skulle replikera snabbt. Bara 19 sekunder var det kvitterat efter att Björn Jonasson fått håll på Alexander Flink. Strömsbro hade en ribbträff efter ungefär sexton minuters spel, men det var istället bortalaget som skulle ta ledningen med 1-2 när pucken turligt åkte in bakom Alexander Flink.

Den andra perioden bjöd på ett högt och intensivt tempo. Stundtals var det ett väldigt fysiskt spel vi fick se från de båda lagen. Strömsbro hade en het målchans efter bara 41 sekunder men fick inte in pucken. Minuten senare skulle Huddinge öka på sin ledning till 1-3 när man kom på en kontring. Hemmlaget skulle ändå reducera till 2-3 innan perioden var slut. Målet kom genom ett bra samarbete mellan Adam Lööf, Max Pålholm och målskytten Krister Sundlöf.

Det höga tempot och intensiteten fortsatte i den sista akten. Strömsbro hade bud på flertalet mål men pucken ville inte in. När Huddinge fick chansen i ännu ett numerärt överläge så tog man vara på den och ökade på ledningen till 2-4. Strömsbro plockade målvakten i ett försök till reducering men det var förgäves. 2-4 var också det som blev slutresultatet den här lördagseftermiddagen.

Strömsbro IF – Huddinge IK 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)
Skott: 29-41 (8-19, 9-9, 12-13)
Utv: 16-10 (6-4, 4-2, 6-4)
Publik: 50

1-0 (03:57) Adam Lööf (Marcus Lindblom) SH1
1-1 (04:16) Björn Jonasson (Alexander Svensson, Joakim Hälleström) PP1
1-2 (17:09) Christian Blomqvist (Sebastian Frantz, Simon Wassberg)
1-3 (21:48) Christian Blomqvist (Sebastian Frantz, Robin Liljekvist)
2-3 (24:04) Krister Sundlöf (Max Pålholm, Adam Lööf)
2-4 (58:19) Rasmus Dahlberg Karlsson (Robin Sjörén) PP1