Så gick matcherna i säsongspremiären av ATG Hockeyettan

ATG Hockeyettan inleddes under fredagskvällen. Forshaga tog emot Malung som knep segern med 3-4. Matchen mellan Visby Roma och Vallentuna blev det däremot en vinst för hemmalaget med 5-2.

I Forshaga började matchen något irriterat, vilket inte minst visade sig tio minuter in på första perioden när Forshagas forward André Fredriksson fick matchstraff för checking from behind. Det ledde till ett fem minuters långt power play för Malung där de tog övertaget med 0-1 bara några sekunder in, genom ett returskott av Oscar Berghult.

Efter första perioden menade kommentatorerna på att Forshaga ska vara nöjda med att det bara var ett måls övertag för Malung. Men bara två minuter in på andra så kunde bortalaget utöka den ledningen till 0-2 av Niklas Sandberg Örnmarker. Det efter ett misslyckat försök av hemmalaget att få ut pucken från egen zon via sargen. Malung fortsatte ha greppet med ett snabbare spel och kunde lämna isen efter andra perioden med ställningen 0-4.

I tredje perioden inledde Forshaga piggare och höll kvar pucken länge i Malungs zon. Något som i den tredje minuten resulterade i en reducering av hemmalaget genom Viktor Lennartsson. Forshag

a närmade sig ytterligare 13 minuter in i tredje när Emil Smedberg satte 2-4 i power play. Hemmalaget märktes bli allt hungrigare och reducerade bara två minuter senare till 3-4 genom Joel Källström Englund. Med två och en halv minut kvar av matchen valde Forshaga att ta ut målvakten för spel sex mot fem. Det blev en match som bestod av många vändningar mellan zonerna och flertalet utvisningar, lyckades Forshaga inte nå en kvittering. Trots ett tydligt övertag av Forshaga i slutperioden så blev det tre poäng till Malung.

Visby Roma mot Vallentuna
På Gotland tog Visby Roma emot Vallentuna där hemmalaget knep segern med 5-2. Hemmalaget tog en 0-1 ledning under första perioden av Mikael Hedlund efter en snabb spelvändning från egen zon. Några fler mål blev det inte under den första perioden, och spelet såg kommentatorerna som avvaktande från båda håll under de 20 första minuterna.

Under andra perioden åkte Vallentunas Andreas Paulsson på en två minuters utvisning, vilket gav ett power play för Visby Roma som de förvaltade väl. Bara några sekunder in på utvisningen utökade Visby Roma ledningen till 2-0 genom ett skott av Albin Kedbrant som styrdes in av Victor Sandberg. Men det var Vallentuna som hade övertaget under mittenperioden med mer fart under skridskorna och flera heta lägen, men de hittade aldrig kassen och resultatet 2-0 stod sig till tredje.

I tredje perioden så inledde Vallentuna med att fortsätta på samma spel som i andra, och ett fint passningsspel i offensiv zon gav en reducering till 2-1 fyra minuter in av Alex Ek. Visby Roma fick sig senare ett power play efter att Vallentunas Marcus af Burén utvisats för tripping. Hemmalaget tog vara på chansen och utökade ledningen till 3-1 genom Albin Kedbrant. Kort därpå utökade de ledningen ytterligare när William Erenrot satte 4-1 för hemmalaget. Vallentuna åkte sedan på ytterligare en utvisning, men lyckades trots det tidigt i sitt boxplay bryta Visby Romas uppspel. Marcus af Burén tog sig snabbt in över blå och reducerade till 4-2. Med bara en och en halv minut kvar så satt Visby Roma det slutgiltiga målet. En passning från Sami Tamminen via köksvägen upp till Mikael Hedlund som gick direkt på avslut.