Seger i premiären

Wings vann bortamatchen mot Hammarby med 4-3 i premiären av ATG Hockeyettan. Wings tog enligt plan kommandot i matchen men fick inte någon utdelning i första perioden som blev mållös.

I andra perioden gör  Tim Friberg ett förlösande 1-0 på ett mäktigt slagskott som inte gav Hammarbys keeper en chans att ens hinna blinka. Teodor Nyström och Eric Jakobsson noterades för assist.  Wings ökade därefter på till 2-0 genom Rasmus Hedin, framspelad av Linus Pellfolk och  Micke Lengmo. Efter power break åker Wings på två onödiga utvisningar och får spela i numerärt underläge. Hammarby reducerar i spel 5 mot 3.

Wings startar tredje perioden dåligt och Hammarby kvitterar.  Spelet böljar sedan fram och tillbaka innan Sebastian Lindström, framspelad av Nick Hedemyr och Teodor Nyström, i en fin soloprestation lurar upp Hammarbys back på läktaren och sätter upp pucken i nättaket. Wings gör därefter 4-2 genom Oliver Ödman-Hadzinikolic efter ett fint förarbete av Pontus Andersson som liksom Sebastian Båvensjö noterades för assist.

Då, med 10 minuter kvar, kändes segern säker. Men Hammarby tog ut målvakten och reducerade med drygt två minuter kvar av matchen. Men så mycket mer blev det inte och Wings kunde ta med sig de tre poäng som förväntades.

I Wings stack några spelare ut som särskilt nyttiga. Bland annat Pontus Andersson, Jonathan Tordhall och fjärde kedjan med Jakobsson, Friberg och Andersson. Mutze i kassan var stabil. Coach Valente var nöjd med segern, tre poäng är ändå tre poöng klyschade han direkt efter matchen.

På onsdag 7/10 kl 19:00 är det hemmapremiär mot Strömsbro.  Det blir en riktig värdemätare.