Lördagens matchresultat

Det spelades flertalet matcher i ATG Hockeyettan under lördagen. Bland annat tog Östersund emot Teg där det var bortalaget som efter förlängning tog hem segern.

I Östersund inleddes matchen med flertalet utvisningar. Redan fyra minuter in åkte Tegs David Eriksson ut två minuter för hooking. 30 sekunder in i Östersunds power play var det sedan deras tur att inviga utvisningsbåset för den här säsongen med Felix Lidgren för en tripping. Detta följdes upp med ytterligare två utvisningar för hemmalaget och det var först i slutsekunderna av Östersunds tredje utvisning för matchen, i den elfte matchminuten som Tegs Owen Sobchak hittade kassen. Det dröjde knappt fyra minuter innan de utökade sin ledning till 0-2 genom Isak Stenlund-Ädelgren.

Även i den andra perioden så var det ett power play som ledde till en sprucken nolla. 15 minuter in så kvitterade Östersunds James Hamblin till 1-2 och sedan halvvägs in i tredje perioden så reducerade dem till 2-2 genom Carl Skärström i spel fem mot fyra. Kort därpå tog Östersund även över ledningen när Simon Lövgren satte 3-2, men Teg reste sig och tog matchen till förlängning efter ett 3-3 mål av ännu en gång Owen Sobchak.

Väl i övertid åkte Östersund på en utvisning efter en trippen av Anton Grenholm, och bara 40 sekunder senare kunde Teg avgöra matchen genom Isak Ahrling. Slutresultatet blev 3-4 och det blev alltså Teg som knep extrapoängen.

I Halmstad tog Hammers emot Borås där det var hemmalaget som knep segern med 5-1. För att höra vad de båda tränarna tyckte efter matchen så klicka på länken här: Intervju Hammers – Borås.

Alla resultat lördag 3 oktober
Östersund – Teg 3-4
Vännäs – Piteå 2-6
Hammers – Borås 5-1
Hanhals – Troja/Ljungby 3-2
Hammarby – Wings 3-4
Strömsbro – Huddinge 2-4

Under söndagen fortsätter det sändas matcher på ATG Hockeyettan play med första nedsläppen 15:00. Glöm heller inte bort att det antingen går att köpa matcher separat, eller att köpa ett månadsabonnemang där tio procent av kostnaden går till den klubb du vill stötta.

Redaktör Maria Bergström