Seger efter straffar i premiären UPPDATERAD

Bois tog en välförtjänt seger i dagens premiär av den västra ettan. Men det satt hårt åt, det var först efter sudden och straffläggning som matchens bäste Boisare, Oliwer Fjellström, kunde avgöra med sin straff till 2-3 (0-0, 1-2, 0-1, 0-0, 0-1).

Bois kom till spel efter ett 10 dagar långt speluppehåll, men det syntes inte inledningsvis. Det var Bois som öppnade matchen klart starkast och man satte hög och hård press på hemmalaget som hade förtvivlat svårt att hitta några vettiga uppspel. De riktigt heta målchanserna uteblev dock, även om det blev några halvchanser, främst producerade av dagens bästa Boislina, den första med Oliwer Fjellström, Douglas Lögdal och Jesper Lindén. Lindlöven åt sig dock in i perioden och hade ett långt anfall när deras ”stjärnkedja” med Maxim Semjonov, Alexander Kovalonok och Anton Toolanen fick ett långt byte mot Bois fjärdekedja. Tobias Sandberg agerade dock förtroendeingivande som vanligt och höll rent. I slutet av perioden så var det Bois som tog över igen, och både Oliwer Fjellström och Douglas Lögdal hade guldlägen att punktera målnollan utan att lyckas. Perioden blir således mållös, men med ett Boisövertag sett till hela perioden.

I den andra perioden tar det bara 18 sekunder  innan första målet faller. Anton Toolanen växelspelar med Alexander Kovalonok innan Toolanen kan bryta in framför kassen och lägga in en backhand mellan benen på Sandberg. Efter det blir det i stort sett ett enda långt ställningskrig i stora delar av den andra perioden. Mycket av spelet förläggs till mittzonen där inget av lagen förmår att bryta igenom och få några riktigt långa anfall. Men ju längre perioden går, ju mer tar Bois över igen och när Tobias Aronsson får chansen att dra iväg sin patenterade handledare från blå med Boisskymning (Jidenius) framför kassen så kommer också kvitteringen med 1½ minut kvar av period 2. Och bara 52 sekunder senare så är det Adam Willigs tur att skotta från blå och Erik Olsson ser till att inte Frykholm ser någonting och Bois är i ledning efter den andra perioden.

Där ser Bois ut att ha rätt bra kontroll på händelserna, man släpper inte till några heta lägena samtidigt som man själva skapar en del lägen efter spelvändningar. Men så från ingenstans så vinner Lindlöven en tekning i anfallszon och Maxim Semjonovs får en riktig fullträff på handledsskottet som sitter otagbart för Sandberg och det är kvitterat. Efter det öppnar spelet upp sig och det böljar ett tag, men precis som i de första två perioderna så är det Bois som tar över mot slutet och man skapar flera riktigt bra lägen, men man lyckas inte överlista Jonathan Frykholm i Lindleövenkassen.

I sudden har Jesper Lindén ett rent friläge inledningsvis, men Frykholm räddar igen, och på slutet får Bois chans att spela 4 mot 3, men trots flera fina skottlägen så hittar man inte rätt utan matchen går till straffar. Där inleder Lindlöven med att missa innan Tobias Aronsson sätter sin. I andra omgången hittar Maxim Semjonov rätt, men detsamma gör Oliwer Fjellström. Det betyder att Bois tredje och sista straffskytt inte ens behöver lägga sin straff, för Jesper Broeng missar sin och därmed är Bois i 2-1-ledning med bara Boisstraffen kvar och Bois vinner alltså matchen.

Med tanke på förutsättningarna gör Bois en riktigt bra match. Det som saknas är lite edgen i de avgörande lägena, man brände lite för många öppna lägen. Men är man i inledningen av en säsong så kan det se ut så. Dessutom har ju laget inte tränat något powerplay ännu överhuvudtaget.

Förstakedjan är redan nämnd, men jag vill också lyfta fram Philip Elgeståhl och Tobias Björklund som också gjorde riktigt bra insatser. Dessutom ska Tobias Sandberg ha cred, han var lika bra som vanligt. Nu väntar Grums på onsdag, en match dit tyvärr endast sponsorer kommer att släppas in, då det är ett tak på 50 personer på matcherna. Se istället matchen på nätet, gör en bra affär och teckna abonnemang på nedanstående länk och välj Bois som förmånstagare, så får de 10% av intäkterna.