Seger i premiären – Vikings nollade Karlskrona

Nybro Vikings spelade under söndagseftermiddagen seriepremiär i Liljas Arena mot gästande Karlskrona HK. Vikings vinner matchen med 3-0 och målskyttar var Matej Galbavy, Kalle Hult och Robin Wengdahl.

Nybro Vikings inledde Hockeyettan Södra säsongen 2020/2021 under söndagseftermiddagen med hemmamatch i Liljas Arena mot tvångsnedflyttade Karlskrona HK. Inför 50 st framlottade säsongskortstagare på läktaren gör hemmalaget en stabil insats och inkasserar säsongens första seger. Slutresultatet skrivs till 3-0.

Den första perioden bjuder på ett högt tempo mellan två duktiga hockeylag. Perioden präglas en del av utvisningar åt båda hållen men det är bara Nybro Vikings som lyckas ta till vara på ett numerärt överläge när Matej Galbavy gör säsongens första mål fram till 1-0, framspelad av Sebastian Borg och Markus Palmberg.

I mellanakten är det fortsatt högt tempo och spelet flyttas fram och tillbaka, en publikvänlig hockey med fint spel av båda lagen. Ju längre perioden går desto mer pressar bortalaget tillbaka Nybro och det är nära en kvittering flera gånger men Robin Johansson gör en kanonmatch och hemmalaget klarar anstormningen. När bortalaget sedan ger bort pucken till Ryker Leer i Vikings, som i sin tur hittar fram till Kalle Hult som får helt öppet mål, tar hemmalaget ledningen med 2-0 i periodens slutskede.

I den tredje perioden stänger Vikings ned bortalaget på ett bra sätt och spelar på sin ledning. När Robin Wengdahl styr in Anton Schagerbergs kanon från blålinjen med ca fem minuter kvar av matchen så är segern i hamn. Robin Johansson håller säsongens första nolla och Nybro tar säsongens första trepoängare!

Nästa match spelas på onsdag den 7 oktober när Nybro Vikings möter Borås HC på bortais, nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings–Karlskrona HK 3-0 (1–0, 1–0, 1–0)

Målen: 1-0 (18.30) PP1 Matej Galbavy (Sebastian Borg, Markus Palmberg), 2-0 (39.00) Kalle Hult (Ryker Leer), 3-0 (54.27) Robin Wengdahl (Anton Schagerberg, Markus Palmberg)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 34–34 (12–12, 11–17, 11-5).