Seriepremiär: ÖHF – Sundsvall

Efter en tid med förberedelser och försäsongsmatcher är det nu dags att börja tävla på riktigt för Örnsköldsvik Hockey Förening – ÖHF.
Söndag kl 16:00 släpps pucken i Skyttishallen och för motståndet står Sundsvall Hockey.
– Det har varit en intressant försäsong. De nya killarna har klivit in i laget på ett bra sätt, säger ÖHF:s huvudtränare Lennart Hermansson och fortsätter:
– Vi känns mer som ett lag den här säsongen, en annan gruppdynamik jämfört med tidigare säsonger. Jag tycker definitivt att vi nu är i fas för att börja tävla.

Under försäsongen har ÖHF spelat fem matcher och vunnit tre av dem, samt spelat oavgjort vid ordinarie matchtid i en fjärde.
– Resultaten i sig är kanske ingenting man mäter saker kring. Det är mer intressant att se om processen går i rätt riktning och det tycker jag att den har gjort, säger Hermansson och fortsätter:
– Jag tycker att vi jämfört med förra säsongen nu ligger betydligt bättre till i våra förberedelser. Vi har kunnat följa den plan vi lagt även om vi haft några spelare på frånvarolistan emellanåt.

I premiären väntar alltså Sundsvall Hockey som är tillbaka på den här nivån igen.
– Har tittat en del på dem under deras försäsongsmatcher och som alltid hos nykomlingar så finns det entusiasm, och det finns kunskap. Men ärligt talat så bryr vi oss inte särskilt mycket kring Sundsvall utan vi fokuserar på vårt, vårt spel och vår prestation, säger Hermansson.
Läget i laget?
– Det är riktigt bra skulle jag säga. Vi är redo.