Tungt matchslut för HHC i premiären

Det var inte mycket som gick Hudik Hockeys väg i seriepremiären mot Hanviken. En ängslig och avvaktande oavgjord förstaperiod följdes av en mållös andraperiod innan HHC manövrerade sig fram till ett ledningsmål i den tredje perioden och ändå såg ut att rädda hem trepoängaren.

Men istället var det hemmalaget som till slut fick jubla efter en matchavslutning som HHC bara måste lägga bakom sig och sätta upp på ”att lära-listan”.

3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0) med ett segermål i förlängningen innebar att Hanviken stod för premiäromgångens största överraskning och där HHC verkligen inte kom upp i närheten av det förväntade. En ödesdiger felpassning i egen zon bjöd in Hanviken till ett kvitteringsmål och ett avgörande övertidsspel i 3 mot 3 där HHC hade ett friläge efter bara några sekunder utan att avgöra och där ett viljestarkt hemmalag sedan tryckte in segermålet på sin första chans.

Att HHC kom till spel med ett rejält sjukdomsdrabbat lag hör också till bilden, men är mer en förklaring än ett försvar för den oväntat bleka insatsen. Att Mathias Hellgren är borta för säsongen visste vi tidigare och dessutom är det fortfarande oklart hur det blir med Filip Lander. Nu saknades också Henrik Marklund, Hannes Lindström och Linus Hedman och HHC fick gå runt på sex backar. Dessutom fick junioren Emil Carlqvist hoppa in i sin första match med a-laget.

– Han har ju knappt varit med och tränat med oss, men han gör ändå en absolut godkänd insats, tyckte Per Ljusteräng.

– Det här visar väl att vi fortfarande har en resa att göra, men vi måste göra det tillsammans. Nu var det vi som drog ner tempot och försökte hitta egna lösningar. Vi spelade på en nivå som passade Hanviken bättre än oss själva, menade en besviken HHC-tränare.

– Vi måste ha bättre tålamod och anpassa oss efter förutsättningarna. Just nu känns det förstås jättetråkigt att förlora så här, men det är bara att dra lärdomar av det och göra det bättre nästa gång, konstaterade Per Ljusteräng.

I den första perioden uppträdde HHC ängsligt och avvaktande men kunde ändå efter två starka boxplay ta ledningen i sitt första numerära överläge när #38 Anton Björkman styrde in skottet från #42 Hugo Enock.

När sedan Hanviken fick ett nytt powerplay kom 1-1 genom Felix Liljegren. För HHC:s del handlade det också mycket om att hitta rätt nivå för att undvika utvisningar genom de hårdare domarbedömningarna.

I den andra perioden tog HHC tag i händelserna bättre och hittade också lite bättre djup i spelet. Men trots tydligt övertag (11-5) i skottstatistiken blev det ingen utdelning. I den tredje perioden kunde HHC ändå trassla sig fram till ledning med ett riktigt klassmål där diagonalpassningen från #55 Andreas Söderberg hittade fram till #17 Marcus Linderborg som hittade krysset med sitt direktskott.

Resten av matchen blev mest bara en pina för HHC-spelarna som inte hittade någon rytm samtidigt som Hanviken fick mängder av energi genom sitt kvitteringsmål och sedan också kunde avgöra när HHC redan hade haft sin jättechans i inledningen av övertidsspelet.

Det mest anmärkningsvärda i övrigt från premiäromgången var väl att matchen Vallentuna-Enköping blev inställd på grund av corona-smitta. Och därmed kan vi väl konstatera att frågetecknen kring hockeysäsongen knappast har blivit färre.

Skribent: Lars-Gösta Larsson