Dubbla förluster för våra J18-lag

Igår spelade båda våra J18-lag match i Mariehus Arena. Det är en stor träningsgrupp i J18 i år, hela 38 stycken. Först ut var J18 Elit-laget som mötte Troja/Ljungby. Elit är Sveriges högsta liga så där brukar det vara tuffa matcher. Mariestad gör en bra match men förlorar tight med 2-3 (1-3,1-0,0-0). Målskyttar i Mariestad var Isak Harrysson och Ludwig Bergström

Tränare Kim Thunell efter matchen:
”På det stora hela över tre perioder så är det en ganska jämn ishockeymatch. Vi spelar okej stundtals i alla fall i de två första perioderna. Jag tycker vi förlorar matchen , inte målmässigt, i tredje där vi inte riktigt är där och vi blir tvungna att ta time out ganska tidigt. Vi gjorde en riktigt bra andra period och hade dem lite där men sedan lämnar vi över initiativet till dem i tredje och vi ger bort lite för många chanser och vi får inte något tryck på dem. Vi borde ha gått ut och varit lite rejälare, satt dem under lite press så de hade känt att det var lite jobbigt. Den är jag lite besviken på. Vi får ta med oss att vi är med och krigar. Poängen de kommer att komma. Vi tjatar om tålamodet hela tiden och det kommer behövas.”

På frågan om det är några har vill plussa extra för svarar han
”Jag tycker Oskar Liljekvist som gör sin första match i Elit var stabil och jätteduktig i målet. Även Ludwig Bergström på backen gör en riktigt bra match. Han fick kröna det med en direktskott i mål.”

Direkt efter denna match så var det J18 division 2-lagets tur att spela och de mötte Tidaholm, förlust med 3-6 (0-1,1-3,2-2). Målen i Mariestad gjordes av Isak Johannesson, Elis Wiik och Emil Sundberg.

Nytillträdde matchcoachen Jonas Persson fick börja med en kort presentation av sig själv.
”Jag är helt ny som tränare (matchcoach) för J18-2. Gammal i föreningen, har spelat hockey i 20 år själv. Har Mariestad som hemmaklubb. Fick den här förfrågan och tyckte det var riktigt skoj.”

Han sammanfattar matchen på följande sätt
”Vi gör en bra första period med högt tempo, sedan går vi ner oss i andra och den blir inte bra. Vi tittar på puck alldeles för mycket i försvarszon, vi hjälper inte varandra tillräckligt i anfallszon. Sedan gör vi en bra sistaperiod men det är sällan man vinner matcher genom att göra två bra perioder utan vi måste hålla ett jämnare tempo och jämnare nivå genom alla tre perioderna.”

Ni går i kapp till 3-4, dom får ett powerplay och ni har de vassaste chanserna men får inte in pucken.
”Ja jag tycker grabbarna ska ha en eloge. Att ligga under med 1-4 och ändå gå in med högt huvud och sedan sätter vi två snabba. Det tycker jag verkligen att de ska ha cred för att de orkar lyfta sig där.”