Söndagens matchresultat

Första omgången är nu spelad och det var många matcher att hålla reda på under söndagen, men nu finns alla söndagens matchresultat samlade.

KRIF tog emot Kalmar i ATG Hockeyettan Södra under söndagen. Där blev det en seger för KRIF med 3-2, men det krävde att matchen togs till straffar innan det blev ett avgörande. Här kan du ta del av highlights från den matchen.

I ATG Hockeyettan Västra mötte Grums Linden, en match som slutade 7-4 till hemmalaget. Det var däremot Eskilstunalaget som spräckte nollan först, och det dröjde inte mer än 25 sekunder in på matchen innan det skedde genom Linus Ageborg. Det väckte matchen och ett par minuter senare kom kvitteringen från Grums genom Jonathan Widén. När perioden var över hade både Grums Filip Karlsson och Lindens Rickard Sundlöv hittat kassen och de gick in i periodvila med ställningen 2-2

.

I den andra perioden började Grums ta greppet om matchen när de först tog tillbaka ledningen via Eric Karlsson 13 minuter in på andra. Knappt två minuter senare utökades även ledningen till 4-2 när Johan Mörnsjö satte pucken. Skottstatistiken vittnar däremot om en jämnare period där Linden till och med hade fler skott på mål, 9-12.

I tredje perioden var det Grums tur att göra mål efter knappt 30 sekunder in på perioden när Filip Karlsson gjorde sitt andra mål för matchen, och han gjorde även sitt tredje tio minuter senare. Linden reducerade kort därpå till 6-3 genom William Svärd innan Grums August Lundqvist hittade kassen.

Med tre minuter kvar av matchen valde bortalaget att ta ut målvakten för spel sex mot fem. Bara några sekunder senare åker Grums på först en utvisning, för att minuten senare åka på ytterligare en. Linden tog vara på chansen och kunde efter bara 15 sekunder in på övertaget reducera till 7-4. Men det återstod endast minuten kvar av matchen och resultatet stod sig till slutsignalen ljöd. Skottstatistiken landade på 39-34.

Kalix – Boden 1-2 (OT)
Notera: Mötet mellan Vallentuna och Enköping beslutades under söndagen att ställas in. Nytt datum för matchen kommer att fastställas.

Nästa matcher blir nu på onsdag med nedsläpp 19:00 på ATG Hockeyettan play.