Enköping: Förtydligande angående skrivelse till förbundet

Med anledning av händelsen i söndags och den inställda matchen mot Vallentuna Hockey vill Enköpings SK HK göra ett uttalande angående den skrivelse som är inskickad till Svenska Ishockeyförbundet och bemöta de uttalanden som gjorts i media.

Enköpings SK HK vill tydliggöra att hälsa och säkerhet ska gå i första hand, speciellt i dessa tider då en pandemi råder.

Vi har direktiv och regelverk som ska följas vid misstänkt och bekräftat Covid-19 bland spelare och ledare.

Det är av största vikt att vi följer och respekterar detta.

Bakgrunden till att en skrivelse är inlämnat till Svenska Ishockeyförbundet är att Enköping SK HK vill veta varför den aktuella spelaren i Vallentuna Hockey, som var under utredning för Covid-19 och inväntade svar, tillåts spela match och träna med truppen i väntan på besked av test Covid-19 och inte isolerades från truppen vid första misstanke om symptom Covid-19 som var tidigare i början på föregående vecka.

Vi anser att detta kunde ha förhindrats och att matchen inte hade behövt ställas in om hanterade av aktuell spelare hade skötts enligt de direktiv vi har att förhålla oss till.

Därav vill vi att Svenska Ishockeyförbundet utreder denna händelse och att Vallentuna Hockey ställs till svars för sitt hanterande som är roten till denna situation.

Vi vill även ha ett prejudikat på hur man ska hantera dessa typer av uppkomna situationer i framtiden.

Hälsan går alltid i första hand för oss och det är viktigt att vi alla tar ansvar innan, under och efter den dagliga verksamheten i dessa pandemi tider.