Appelgren inför hemmapremiären

Idag är det dags för hemmapremiär för Bois a-lag. Efter en premiärseger på bortaplan mot förväntade topplaget Lindlöven så väntar ett annat topplag, Grums. Ett lag som brukar ställa till en hel del problem för Bois. Andreas Appelgren tror sig dock ha hittat motmedel mot Grums supertäta defensiv.

Vad kan du säga om förra matchen, seriepremiären mot Lindlöven då det blev seger med 2-3 efter straffar.

– Jag tycker det är lite som jag pratat om tidigare, att vi blandar och ger. Stundtals spelare vi jättebra och stundtals tar vi felbeslut och har ett slarvigt passningsspel. Det är en väldigt ojämn prestation, men vi vinner ändå rättvist till slut och jag är glad att vi tar med oss 2 poäng. Det finns mycket bra att ta med, men det finns också mycket att jobba med, så vi har att göra på träningarna framöver.

Kan det ändå vara bra att vinna mot ett förväntat topplag utan att tycka att man gör en bra match?

– Som jag sa innan så vet vi inte riktigt var vi står, och själva tycker dom att dom ska vara i toppen och slår vi dom borta trots att vi inte spelar så bra så är väl det ett styrkebesked. Det går ut på att vinna och tar ma

n hem poängen ändå så gör vi det. Sedan har vi en bra målvakt i andraperioden som räddar oss där och vi var starka i tredje även om vi inte riktigt hade krämen i benen på hela matchen egentligen, så hade vi ändå förmågan att hålla i. Så visst kan man vända det till något positivt, två poäng och seger.

Ni var starkare i slutet av alla perioder, och speciellt i tredje, vad säger det?

– Ja det håller jag med om att vi var. Jag vet att vi håller en jämn och bra kvalitet på träningarna, vi har en bra daglig verksamhet. Vi var starka föra året och förlorade knappt en sistaperiod en på hel säsongen då och jag tror att vi är starka i år också. Men det hackar lite i och med att många spelare varit borta mycket och vi ligger väldigt ojämnt till fysiskt. I en kedja kan vi ha en som är jättepigg den dagen medan en annan är väldigt trött i samma kedja, så det taggar inte i. Men vi är inte rädda för tuffa matcher i hårt tempo, och sedan får vi försöka justera den fysiska statusen under säsongen.

Nu väntar Grums, ett lag ni haft stora problem med tidigare under säsongen…

– Ja det stämmer. De har ett otroligt tight försvarsspel, de ställer nästan upp i en fem-mannabox och väntar på misstag då de spelvänder och drar iväg blixtsnabbt. Dom är skickliga på det också, jag räknar med ett sådant spel imorgon med, Det gäller att ha stort tålamod att inte gå bort sig eller skjuta i block. Sedan är det lätt att prata om det, men rätt som det är brister tålamodet under matchen och man gör ett misstag. Sedan är dom väldigt bra på att spela på ledningen också, så första målet kommer bli viktigt. Det är en hel del saker man måste behärska när man möter ett sådant lag. Vi hade problem med dom förra året, men vi vet hur vi ska lösa det, sedan gäller det att utföra det också under match. Det blir en tuff nöt att knäcka.

Hur viktigt med att ha spelare som tar striden framför kassen? Annars inbillar jag mig att det lätt blir spel utanför boxen, runt, runt…

– Jag ska inte avslöja taktiken, men det gäller att hitta ett sätt som sårar dom och det har vi, men det ska genomföras också. Vi vet vad vi ska göra och hoppas vi kan utföra det. Det gäller att respektera motståndet också, dom är ett bra lag, men vi tror vi hittat ett sätt att ta hand om dom.

 

Av Krister Holm