Borås: Inför hemmapremiären Borås HC – Nybro Vikings

Borås HC – Nybro Vikings Onsdag 7 oktober kl. 19:00 Borås Ishall

KÖP BILJETTKÖP MATCHEN ONLINEKÖP MÅNADSABONNEMANGSTÖTTA BHC

Ikväll är det äntligen dags för hemmapremiär i Lejonkulan. Nybro Vikings är det vi gästas av, som kommer med en seger från premiärstarten mot Karlskrona HK. Borås premiärstart slutade dessvärre i förlust borta mot Halmstad Hammers, en match som avgjordes redan efter 10 minuters spel.

Det blev en tung start i premiären. Berätta din bild av matchen? 
– Ligger man under med 4-0 efter tio minuter så kan man nog ganska lätt påpeka att starten avgjorde matchen. Vi spelar på tok för mycket boxplay för att kunna vinna matchen och det är något vi verkligen behöver jobba med. I spelet 5mot5 gör vi mycket bra saker, men som jag sa innan, utvisningarna gör att vi inte får struktur och flyt i spelet. Halmstad vinner rättvist medans vi får ta ny fokus inför hemmapremiären mot Nybro.

Vad behöver ni jobba på i fortsättningen?
– Vi behöver jobba med lägsta nivån, den höjer vi genom klokare beslut. Vi behöver också få upp
skridskoåkningen/energin i alla moment, gå vinnande ur fler dueller. Gör vi detta, då ger vi oss själva chansen att vinna matcher.

Men nu är det en ny match med nya förutsättningar, hur går snacket inför hemmapremiären mot Nybro ikväll?
– Vi är ju givetvis revanschsugna efter premiären nere i Halmstad. Vi har haft bra snack och träningar därefter, känslan är att vi är redo. För vår del handlar det om att skruva upp energin i exakt allt vi gör. Skridskoåkningen måste upp flera snäpp och kampmomenten ska vinnas.

Vad vet du om Nybro sedan tidigare?
– Nybro är ett defensivt stabilt lag, dem har en skicklig trupp. Kommer bli en rolig match för dem som kollar kan jag tänka mig.

Läget i truppen?
– Martin Karlsson och Oscar Ribbnäs är fortsatt borta. Philip Svensson åkte på en smäll mot Halmstad så även han är på skadelistan. Niklas Persson är troligtvis tillbaka i spelet.