Juhlin optimistisk inför matchen mot HC Dalen

Efter en premiäromgång där Surahammar spelmässigt överraskade och länge höll jämna steg med topptippade Borlänge väntar nu en ny match i Hockeyettan Västra. Den här gången bortamöte mot HC Dalen.

Tidigt under onsdagseftermiddagen fick vi tag på coachen i Surahammar, Patrik Juhlin som i buss, på väg ner genom Sverige skissade på kvällens trupp och såg fram emot ett tufft och ovisst möte i Smedjehov i Norrahammar.

–  Det ska bli kul att möta Dalen ikväll. Dalen har jag ganska dålig koll på och det är inte heller något lag som vi i Surahammar historiskt sett har någon erfarenhet av att möta. Laget har helt klart kvaliteter och vände och vann senast mot Skövde. Det kommer bli en spännande kväll och det ska bli kul och se hur matchen utvecklar sig. Men jag har en positiv känsla och tror på ett bra resultat.

Hur har veckan sett ut annars, sen premiären i söndags?

– Den har varit bra. Vi hade en jättebra träning igår. Fokuserad och skarp med bra attityd och energi hos alla killar. Jag har också snackat lite med killarna om prestationen i söndags och att vi trots ett negativt resultat ändå ska plocka med oss väldigt många bitar som höll en hög kvalitet och som kommer ge oss många segrar i vinter.

Många har hyllat laget för insatsen i söndags. Vad var du själv mest nöjd med?

– Att vi vårdade pucken och var noggranna i varje situation. Sen att vi i det här unga gänget har karaktären att komma tillbaka och resa oss efter de första ganska bleka 10-12 minuterna. Trots underläge 0-2 studsade vi tillbaka, krigade oss in i matchen och när man ser den i efterhand så är det tydligt att vi hade dom farligaste chanserna och även det mesta av det offensiva spelet. Vi har bra lösningar i spelet hela tiden, täcker upp för varandra och har också minimerat misstagen för varje dag som går tillsammans och det tyckte jag man såg i matchen i söndags.

Vad blir nycklarna för att lyckas ikväll?

– Att alla tävlar i 60 minuter, och att vi blir mer effektiva och verkligen sätter de lägen som dyker upp. Men minst lika viktigt är det att vi fortsätter jobba för varandra på det sätt vi gjorde mot Borlänge både i spelet fem mot fem, i powerplay och i boxplay. Ser man till matchen mot Borlänge så gör de ett mål i powerplay och ett mål i boxplay. Två mål som i slutänden avgör matchen till deras fördel. Där måste vi bli starkare och utveckla våra special teams för att inte hamna i underläge och ge våra motståndare onödiga fördelar.

Laget ikväll? Vad kan du berätta om dina taktiska planer för kvällen?

– Oliver Eriksson vaktar kassen även ikväll. Inga konstigheter. Oliver och Rasmus är två bra målvakter men jag väljer alltså att köra med Oliver även mot Dalen. Markus Johansson är tillbaka i laget och jag kommer mönstra tre backpar och fyra forwardsuppsättningar. Samuel Ander är tillbaka efter sjukdom och går in mellan Oscar Edström och William Hedlund. I övrigt väljer jag att inte ändra på något. Framför allt med tanke på hur bra det ändå såg ut i premiären.

Vi tackar för pratstunden och önskar dig och laget stort lycka till ikväll

– Tack så mycket. Vi ska verkligen gör allt för att få tre poäng med oss hem till Sura.

Matchen HC Dalen-Surahammars IF börjar klockan 19.00 och går att köpa och se i sin helhet via Hockeyettans playkanal via följande länk:

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=32061

Köp matchen och stötta laget från soffan. Heja Sura!

Nästa hemmamatch är nu på fredag 9/10 klockan 19.00 då våra killar tar emot Skövde IK. Även den matchen köper ni via live.hockeyettan.se

Text & bild: Mattias Forsberg