Klar seger i hemmapremiären

Det förväntades bli en mycket tuff match när Mariestad tog sig an fjolårstrean Grums i hemmapremiären av årets säsong. Men Bois var ett nummer större minst i 60 minuter och vann med klara 4-0, siffror som kunnat vara ännu större.

Matchen inleddes annars lite trevande utan några riktigt heta målchanser de första minuterna. Men så fick Bois sitt första långa anfall och Erik Olsson hittar med en finfin passning fram till Ludvig Collberg som fick helt öppen kasse att stöta in pucken i. Det gav Bois momentum, ett momentum man sedan aldrig släppte. Man hade fin rörelse och trafik in på kassen i och man släppte inte heller till de spelvändningar som Grums är så duktiga på att utnyttja. Att man också fick in ett 2-0-mål i slutet var bara följdriktigt. Åter igen så var det Erik Olsson som hittade fram till målskytten. Douglas Lögdal tar emot pucken vid förlängd mållinje och klev in framför kassen och hittade in på bortre sidan förbi Elias Olofsson i Grumskassen.

Den andra perioden var övertaget än klarare. Grums hade stundtals svårt att ens få pucken ur egen zon. Bois spelade ett rörligt och fint anfallsspel och satte hård press på Grums, som fick ge vika vid ett tillfälle. Grums har ett av få anfall i perioden som Jidenius bryter och driver upp pucken i anfallszon på vänsterkanten djupt ner i Grumszonen innan han droppar till Ludvig Collberg som får fri gata mot Grumsmålet och sätter den kliniskt i första krysset.

Grums behövde ett tidigt reduceringsmål och kom ut rätt friskt i den tredje perioden, främst anförda av Felix Bråtner och Johan Mörnsjö, men ganska snart hade Bois god kontroll på spelet igen. Och när Bois får spela powerplay efter drygt halva perioden så gör man också matchavgörande 4-0. Denna gång är det Erik Olsson som väljer att avsluta själv, Simon Eriksson står framför Elias Olofsson som inte ser något. Efter det så kontrollerar Bois av matchen, ett grinigt Grums drar på sig ett matchstraff för Pelle Hedlund som fult tacklar in Adam Willig i sargen. Lyckligtvis kunde Adam ta sig av isen för egen maskin. På slutet var det extra fint att se att spelarna slängde och täckte skott trots en klar ledning, allt för att ge Sandberg säsongens första nolla.

En riktigt bra insats från Bois sida, med bra fart och offervilja. Man spelade också med klart bättre precision i passningsspelet och sorterade upp motståndarna på ett bättre sätt än tidigare under säsongen. Det var med andra ord ett stort steg framåt för laget.

Erik Olsson med 1+2 och Ludvig Collberg med 2 mål var poängbäst och var också topp i prestation, men det var många som var bra.

Nu väntar Linden på fredag, kan vi hoppas på en lika bra match då? Då borde det blir tre nya poäng.