Målexplosion vände matchen i sista perioden!

De första tre poängen har nu satts in på Forshagas konto efter ännu en omvälvande tredje period. Det är inte första gången den här hösten som Forshaga gör en stark avslutning på matcherna.  I en av träningsmatcherna mot just Kumla låg man under med 0-3 efter halva matchen, men lyckades komma ikapp och sedan avgöra på övertid. I seriens två matcher har man gjort samtliga sju mål i den sista perioden. I seriepremiären mot Malung räckte inte tre mål för att ta någon poäng, men ikväll räckte fyra mål för att få med sig alla tre poängen och vilken målexplosion det blev!

Samtliga Forshagas mål kom inom loppet av 2 minuter och 16 sekunder och det var den notoriske målskytten Viktor Lennartsson som anförde laget. 4-1 kom 5:53 in i sista perioden, endast en och en halv minut efter det att Kumla hade ökat på sin ledning till 4-0. 4-2 gjorde samma Lennartsson knappa minuten senare, 06:48. 07:31 var det Emil Smedbergs tur att hamna i målprotokollet och kvittera matchen och när klockan visade 08:09 hade Anton Klint sett till att Forshaga tog ledningen i matchen, en ledning man sedan inte släppte ifrån sig.

Det vore kul att se om man kunde göra några mål i de två första perioderna också framöver och slippa att försätta sig i en svår sits i varenda match och ändå veta om att man har orken och styrkan att kunna göra en stark avslutning på matchen.

Veckan rullar vidare och laget har ytterligare två bortamatcher denna veckan. På fredag styr bussen norrut mot Borlänge och på söndag söderut mot Jönköping och den nya bekantskapen i den västra serien, HC Dalen.