Ny seger – Vikings vann stort i Borås

Nybro Vikings spelade under onsdagskvällen bortamatch mot Borås HC i Hockeyettan Södra. Vikings vinner matchen med 2-8 och målskyttar var William Alftberg, Otto Henell, Simon Hansson, Kalle Hult, Fredrik Strömgren x2, Eric Gustafsson och Matej Galbavy.

Nybro Vikings inledde Hockeyettan Södra säsongen 2020/2021 i söndags med en 3-0 seger i Liljas Arena mot Karlskrona HK. Under onsdagskvällen var det dags för bortamatch mot Borås HC där Nybro vinner stort med hela 2-8.

I den första perioden är det jämnt spel där båda lagen tillbringar tid i respektive anfallszon, lagen har också varsitt powerplay men båda lagen lyckas freda sin mål. Vi får dock se ett mål i mitten av perioden från bortalaget. Nybro anfaller snyggt och tar sig in i offensiv zon där Sebastian Borg hittar upp till William Alftberg på blålinjen som tar ett par skär mot mål och får till ett stenhårt skott som sitter snyggt i nättaket till 0-1 som är resultatet efter en spelad period.

I den andra perioden startar spelet jämnt precis som i den första perioden men sedan går Nybro förbi rejält och gör mål på i princip allt. Det börjar med en spelvändning där Simon Hansson och Otto Henell kommer i en 2-1 situation där den förstnämnde serverar den andre som sätter dit 0-2. Nybro gör även 0-3 genom Simon Hansson som står framför kassen och styr in pucken. Efter det målet tar det bara sju (!) sekunder innan även 0-4 pucken har hittat nätet, denna gången är det Kalle Hult som helt på egen hand glider in i offensiv zon och drar iväg ett skott som letar sig in. Nybro var inte nöjda där, Fredrik Strömgren gör 0-5 när hemmalaget har en avvaktande utvisning och samme Strömgren gör även 0-6 innan perioden är slut.

I den tredje perioden går tempot ned och det slarvas en del från båda lagen i passningsspelet. Borås reducerar till 1-6 några minuter in i perioden, men Vikings svarar bara ett par minuter senare genom att göra 1-7 när Viktor Bolin snyggt hittar Eric Gustafsson som sätter dit pucken. Hemmalaget gör sedan 2-7 innan Matej Galbavy gör kvällens sista mål till 2-8. Med kvällens seger har Nybro Vikings inlett med två raka segrar!

Nästa match spelas på fredag den 9 oktober när Nybro Vikings möter Hanhals IF på bortais, nedsläpp kl. 19.00.

Matchfakta

Borås HC-Nybro Vikings 2-8 (0–1, 0–5, 2–2)

Målen: 0-1 (11.42) William Alftberg (Sebastian Borg, Fredrik Strömgren), 0-2 (26.47) Otto Henell (Simon Hansson, Robin Wengdahl), 0-3 (34.22) Simon Hansson (Jesper Mångs, Markus Palmberg), 0-4 (34.29) Kalle Hult, 0-5 (36.41) Fredrik Strömgren (Viktor Bolin, Robin Wengdahl), 0-6 (37.58) Fredrik Strömgren (Matej Galbavy, William Alftberg), 1-6 (45.09) Henrik Eriksson (Markus Näslund, Victor Johansson), 1-7 (48.15) Eric Gustafsson (Viktor Bolin, Rasmus Johansson), 2-7 (50.22) Rasmus Olofsson (Ludvig Jansson), 2-8 (58.06) Matej Galbavy (Fredrik Strömgren)

Domare: David Södermalm.

Skott: 25–40 (6–11, 10–13, 9-13).

Publik: 50.