Stark inledning bäddade för HHC

Det var ett laddat Hudik Hockey som kom till spel i hemmamatchen mot Segeltorp och som med 4-0 i den första perioden direkt lade grund för en trepoängare och en viktig revansch efter premiäromgångens snöpliga övertidsförlust mot Hanviken.

Fotograf: FlyWoodStudio

För highlights klicka HÄR.

Med högt tempo och ett tungt djupledsspel tog hemmaspelarna direkt tag i taktpinnen och satte Segeltorp under hård press. Att det till slut stod 7-4 (4-0, 0-1, 3-3) på anslagstavlan visar också en tydlighet i det som sedan hände när det låste sig helt i den andra perioden och där det sedan blev ”öppna spjäll” med minimalt försvarsspel från båda hållen i den tredje perioden.

– Det är naturligtvis bra att vi vinner och att vi gör många mål. Vi gör en stark förstaperiod men efter 4-0 är ju matchen målmässigt helt jämn. Det här visar bara att vi fortfarande har en del att jobba på. Vi måste förstå vart vi befinner oss och agera utifrån det, menade Per Ljusteräng, som förutom den första perioden hade svårt att hitta så mycket mer att glädja sig åt än den trots allt klara segern.

Redan efter 2.11 hade HHC tagit tag i taktpinnen när #55 Andreas Söderberg laddade, men höll inne med skottet och istället tog ett par skär in i banan innan han pricksköt lågt förbi täckningen.

Hemmalagets andra mål kom efter 10.01 i numerärt underläge. Passningen från #3 Andreas Zetterman gav fritt läge för #38 Anton Björkman som enkelt prickade in 2-0.

I den här delen av matchen hade Segeltorp svårt att försvara sig mot HHC:s fart och spel på djupet. Det blev också utdelning för hemmalaget med 3-0 (13.34) av #9 Marcus Sirén, som genomgående kanske var hemmalagets bäste spelare den här kvällen.

När sedan #20 Henrik Marklund utnyttjade ett nytt friläge och ”trixade” in 4-0 (17.46) såg det ut som om hemmalaget var på väg mot en riktig storseger. Men samtidigt som Segeltorp samlade ihop sig på ett beundransvärt sätt förlorade hemmalaget både farten och passningsspelet. Det blev mest bara en massa ”puck-kladd” och trots att Segeltorp drog på sig först 2+2 och direkt därefter ytterligare en utvisning kunde hemmalaget inte utöka ledningen. Istället var det Segeltorp som gjorde mål med 4-1 av Samuel Duggan.

Det sedan hände i den tredje perioden när målen ramlade in på löpande band med tre mål åt vardera hållet är nog något som i varje fall HHC bör lägga undan och inte återkomma till.

Det spelades ishockey för ”öppna spjäll” med minimalt försvarsspel och mest bara byte av chanser på isytor som inte bör finnas.

Det började med att Christoffer Usov själv åkte ifrån HHC-försvaret och på något sätt trasslade in 4-2 (48.12) men HHC hamnade aldrig i pressat läge eftersom 5-2 av #93 Emil Lindblom kom bara 17 sekunder senare när Marcus Sirén snyggt släppte till Lindblom som bara behövde sätta dit klubban.

6-2 (51.41) kom också när #29 Jesper Wiberg starkt bröt sig in från sarghörnet och i det läget var förstås matchen över även om det kom ytterligare tre mål. Christoffer Usov gjorde 6-3 (52.58) men HHC svarade snabbt med 7-3 (54.18) av #85 Lukas Enqvist efter starkt förarbete av Lindblom och Levander. Och sedan avslutade Nicklas Sjölund den tredje periodens ”målfest” med 7-4 (57.38) som fastställde slutresultatet.

Skribent: Lars Gösta Larsson