Sundsvalls lagkapten: Då kan det här bli en rolig säsong

Sundsvall Hockey tog sig efter förra säsongen tillbaka upp till Hockeyettan. Det är i år en ung trupp med en ny tränare där viljan är stor hos alla.

Inför säsongen 20/21 stod Sundsvall med en ung trupp i behov av en passande tränare. Valet föll på Thomas Högström som tidigare tränat bland annat Timrås J20 i SuperElit.

– Sportkommitén sökte en tränare som skulle passa till vårt unga lag. Jag tror att om man har väldigt många spelare som ska utvecklas, då kanske man måste ha en viss profil som han passar in på, förklarar Sundsvall Hockeys ordförande Magnus Svensson.

Högström själv trivs väldigt bra i sin roll hos Sundsvall.

– Det är en härlig grupp att arbeta med som driver sig själv och gruppen framåt, säger Thomas Högström

Att det är ett stort steg för unga spelare att ta plats i Hockeyettan förnekar inte Högström, och det är en pågående process att nå den offensiva och drivande ishockeyn de vill spela. Att det är möjligt att nå dit anser tränaren definitivt.

– Kunskapen finns där och vi gör allting på träning. Nu när det är match så kanske man spänner sig lite grann. Det är små marginaler, men jag är inte ett dugg orolig så länge vi skapar chanser och det gör vi verkligen, menar Thomas Högström.

Efter söndagens premiärmöte mot Örnsköldsvik lämnade Sundsvall med en poäng efter tre mållösa perioder som avgjordes av hemmalaget i övertid.

– Det är alltid surt att tappa poäng. I de chanser vi har fem mot fem är vi ändå lite bättre och jag tycker vi ska ha tre poäng i den matchen. Men skulle någon ha sagt innan att vi skulle åka därifrån med någon poäng så kanske ingen skulle ha trott det heller, och nu åkte vi ju hem med en poäng, säger tränaren.

Något Sundsvall inte fick att fungera i helgen var deras powerplay. Flera övertag i tre mot fem, men trots det kunde de inte få in pucken. Något som Sundsvalls lagkapten Jonas Lindström är missnöjd över.

– Vi fick inte powerplay att stämma riktigt, så det är något vi ska jobba på inför nästa möte. Annars tycker jag vi jobbade jättebra i matchen, boxplay var jättebra. Så det är det offensiva vi ska jobba på. Vi har tre mållösa matcher nu så vi måste börja få in puckarna, säger Lindström.

Före detta Hudiksvallsspelare ny lagkapten
Jonas Lindström är precis som tränaren ny i truppen för säsongen. I flera år har centern tillhört Hudiksvall, men bär nu rollen som lagkapten för Sundsvall.

– Kul att komma hit och ha en liten annan roll än vad jag haft de senaste två åren. Tillbaka till dit jag var lite förut med mycket istid i powerplay och i offensiva lägen, berättar Lindström.

Med sina 34 år så står lagkaptenen för erfarenheten i laget, något han hoppas kunna nyttja under säsongens gång.

– Det går lite upp och ner under säsongen och jobbet ska ändå göras varje dag, så det gäller att nollställa sig efter en förlust. Med lite rutin så ska jag väl kunna förklara vissa saker för dem, berättar Jonas Lindström.

Innan Lindström kom till truppen så visste han inte mycket mer än att det var unga killar. Målbilden att nå Allettan var därför inte så stark, men nu när han lärt känna spelarna och sett drivkraften så är han inte rädd för att sikta högt.

– Vi ska se till att vi håller oss kvar. Sedan får vi summera efter en kanske tio omgångar beroende på hur det går. Jag menar vinner vi lite matcher så får vi höja målsättningen, förklarar lagkaptenen.

I vilket fall så har Lindström kommit till en trupp han trivs i, där alla jobbar hårt.

– Man ser många som blir bättre för varje dag nästan, så förhoppningsvis kan vi jobba på det och bli bättre under säsongen. Då kan det här bli en rolig säsong, avrundar Jonas Lindström.

Sundsvall spelar under onsdagen hemma mot Östersund med matchstart 19:00 på ATG Hockeyettan play.

Redaktör Maria Bergström