Erik Olsson visade framfötterna

Erik Olsson har varit riktigt pigg så här långt under säsongen och igår fick han fin utdelning när han noterades för ett mål och två assists i segermatchen mot Grums. Powerforwarden trivs bra i omgivningen han har just nu.

Det blev 4-0 seger igår mot Grums efter en övertygande insats. Vad tycker du om matchen?

Jag håller med. Vi kommer ut redan i första bytet och visar var vi vill ha pucken, nämligen i deras zon och alla hänger på och fullföljer matchen på ett mycket bra sätt.

Vad gjorde ni igår som ni inte gjort tidigare?

Jag tycker det var ett snäpp uppåt, men svårt att sätta fingret på vad det är vi gör. Vi har lite bättre passningar, lite bättre fart och lite av mycket gör stor skillnad. När alla gör det dom ska så blir det stor skillnad.

Och vad tyckte du om din egen insats?

Det kändes bra tycker jag. Vi kom in i det mer och mer och vår femma hade några bra byten i anfallszonen, och vi hade också några bra byten i powerplay och jag gjorde också ett mål där.

Ett mål och två assists och du såg pigg ut!

Det var roligt att spela igår och man får mer energi när det går bra, man vill mer och mer när det funkar.

Du är en länk i tredjekedjan med Adam Willig och Simon Eriksson, en väldigt fysisk kedja. Hur är det att spela med dom?

Jag har spelat i liknande formationer förut, med Engqvistarna något år och med Johan Dahlbom. Visst är det lite olika men Simon är stor och stark och har en jäkla fysik, när han tuggar igång så får man hänga på, han är kraftfull och har bra fa

rt. Samtidigt har Willig bra ork spelsinne och vi hittar varandra bra, vi bytte positioner och fick bra snurr, vi trivs bra tillsammans.

Ni har alla en väldigt fysisk spelstil, innebär det att ni också tänker hockey lika?

Det är nog olika från person till person, men är man en fysisk line så blir det mer fokus på det än på att lägga finurliga pass. Sedan kan det uppstå lägen när det dyker upp lägen att passa, men det finns det andra spelare som kan göra bättre i laget.

Jodå, igår la du två fina pass!

Ja det var lite ovanligt för min del, men det var roligt, det ger självförtroende och det var skönt.

Vad är era förhållningsorder?

Att vi är en line som ska vara fysiska och spela med bra fart och vara jobbiga att möta. Vi kanske inte har haft det trycket vi vill ha, det som vi hade i början av försäsongen, men igår var det ett steg åt rätt håll igen med lite längre anfall. Det var skönt med en sådan insats.

Du får också spela i första powerplayuppställningen. Vad är din roll där?

Framför allt är det Douglas som ska ha mycket puck med sin speluppfattning. Jag ska vinna tillbaka puckar och rotera lite, men mest vinna puckar och vara med på returer.

Du har också ett bra skott vilket du visade igår!

Det är det väl, det är det vi vill göra, komma till skott och gör mål, så kommer ett läge så gör jag det. Alla i powerplayfemman har ett bra skott, så vi har många positioner vi kan skjuta ifrån.

Har ni hunnit tränat något powerplay nu?

Ja vi har tränat lite men powerplay är mycket från situation till situation, så mycket får man lösa under matchen. Jag tyckte det gick bättre igår än mot Lindlöven.

Nu står ni 5 poäng efter två matcher. Vad säger du om er inledning?

Det är jämna matcher, man får inte slappna av och vi var inte där vi ville mot Lindlöven, vi gav bort pucken för enkelt och gav dom chanser vi inte ville ge. Igår tappade vi inte lika mycket puck och framför allt slarvade vi inte så vid linjerna. Det känns ändå bra, speciellt efter matchen mot Grums.

Har ni lagt den matchen till handlingarna nu?

Ja vi tog ett snack direkt efter och stängde den matchen och går vidare mot morgondagens match. Man kan inte fundera för mycket utan det är bara att släppa och så hade vi en lugn träning idag och sedan spelar vi imorgon igen. Det  är roligt när det är så tätt med matcher som det är nu.

Imorgon väntar Linden. Hur bra koll har du på dom?

Nej jag har inte så bra koll. Jag var inte med Linden borta, bara hemma. Vi lär få veta vi mer imorgon innan matchen.

Det är bara 50 personer i hallen. Nu har ni haft det under försäsongen, börjar man vänja sig?

Det är speciellt, det är det. Vi har spelat de flesta matcherna i B-hallen, där är det inte samma, men i stora så är vi vana med mycket publik så man dras inte med på samma sätt. Det är mycket tråkigare när man inte får energin i hallen, man saknar det, men vi tappar inte så mycket i spelet tycker jag. Man anpassar sig, men man saknar det.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström