Blekingederby – Mörrum redo för en jämn kamp

Under fredagen är det dags för säsongens första Blekingederby. 19:00 släpps pucken mellan Mörrum och Karlskrona, ett möte som Mörrums tränare tror kommer bli ytterst jämn.

I bagaget har Mörrum senast en förlust mot Troja/Ljungby med 4-1. Då hade Blekingelaget ett anfallsspel som Mörrums tränare Thomas Engman inte var nöjd med.

– Troja var starkare än oss över hela banan. Vi blev ganska nedtryckta och fick långa byten mot oss i egen zon, och det är svårt att komma upp och försöka spela någon form av anfallshockey då. Men försvarsmässigt så släpper vi 4 mål på drygt 50 skott, så försvarsbiten fungerar relativt bra ändå, säger Thomas Engman

Men under fredagen väntar en hemmamatch mot Blekingekonkurrenten Karlskrona, en match som Engman har en bra känsla inför. Morgonträningen kändes bra för truppen och nu satsar de på ett offensivt spel med mycket puckinnehav. Något Thomas Engman även poängterar är vikten av att ha tålamod de stunder i matchen då Karlskrona har övertaget.

– Det kommer vara en jämn match hela vägen. Jag tror inte att något lag drar iväg åt något håll, menar tränaren.

Truppen anser Thomas Engman har bra kompetens med fyra starka kedjor fyllda med målskyttar. Något som gör första seriemötet Karlskrona, ett lag som även dem både vunnit och förlorat en match, allt mer intressant.

– Snacket här nere i Blekinge är att det är mycket prestige i det här, absolut. Vi är tre lag här i Blekinge som krigar om att vara bäst. Det finns en gammal rivalitet mellan klubbarna, så det är en stor match för båda klubbarna, säger Thomas Engman.

Även om tränaren är inställd på att fredagens möte blir tuff, så är siktet inställd på tre poäng.

– Skulle jag tippa så en 3-2 seger i alla fall. Ingen övertid, vore skönt med tre poäng, avrundar Mörrums tränare Thomas Engman.

Matchen mellan Mörrum och Karlskrona visas på ATG Hockeyettan play med sändningsstart 18:45, nedsläpp 19:00.

Redaktör Maria Bergström