Klar Boisseger mot Linden

Bois hade avgjort matchen mot Linden redan efter 16 minuter av den andra perioden då man ledde med 5-0. Sedan drog man ner på tempot vilket gjorde att Linden kunde hyfsa till siffrorna något, men segern med 5-2 var ändå odiskutabel.

Bois inledde den första perioden starkast men det tog några minuter innan den första heta målchansen skapades. Det var Oliwer Fjellström som sånär gjorde 1-0 sedan han rundat kassen och i stort sett hade lagt in pucken i tom kasse men Christoffer Hanning gjorde en Hasekräddning och räddade pucken med utsträckt arm simmande på isen. Bois får efter sju minuter chansen att spela powerplay, och en minut in i det spelet så kommer också 1-0. Douglas Lögdal hittar Simon Eriksson framför kassen och han styr in den otagbart för Hanning. Efter det jämnar spelet ut sig lite och det blir inte så många heta målchanser förrän Erik Olsson kommer med bra fart och drar sin back och sedan skjuter snabbt förbi en Hanning som inte hinner reagera ens. 2-0 således efter den första perioden.

Den andra perioden var Bois spelövertag än tydligare. Man skapar flera fina lägen, bland annat har jesper Lindén och Lukas Jidenius var sitt friläge men Hanning räddar båda och när Elgeståhl ska slå in returen på Jidenius frilägesräddning så lyckas han skjuta över det halvt tillspillogivna målet. Situationen renderar dock i en straff, och där ger Tobias Aronsson Bois det välförtjänta 3-0-målet med sin patenterade dragning och backhand mellan benen. Och bara några minuter senare så kommer också 4-0 genom en riktigt snygg prestation av Tobias Björklund. Han får ett dropp av Jidenius och fri gata mot kassen där han håller i och håller i innan han lägger över den på backhand och lägger den över Hannings utsträckta benskydd. Simon Eriksson missar sedan öppet mål innan Lukas Jidenius serveras pucken i mittzonen av Johan Frick och kliver förbi sista backen och i friläge sätter den i krysset till 5-0. I slutet av perioden drar Bois på sig två snabba utvisningar vilket gör att Linden får spela 5 mot 3. Där har man först ett skott i ribban innan Hampus Wallin kan kruta in 5-1 på ett slagskott från blå. Erik Olsson var pigg ikväll och äör också nära att göra 6-1 när han i en en mot en-situation lurar bort sin back och ren med Hanning sånär hittar rätt med en lång backhanddragning men Hanning för en jätteräddning.

I den sista perioden så försöker Bois mest bevaka sin ledning och målchanserna blir det därmed mycket glesare emellan. Lindenbacken Calle Wäng gör dock ett fint initiativ och kliver förbi sin bevakning och skjuter ett skott som fastnar i trafiken framför och då kan Christoffer Norlin peta in pucken bakom en chanslös Sandberg. Bois har en jättechans i perioden, då en rad fina pass ger Gustaf Pehrsson öppet mål, men han styr pucken utanför och matchen slutar 5-2.

Många var bra idag, men ska jag lyfta fram tre så var det Erik Olsson, Ludvig Collberg och Lukas Larsson.

I och med segern går Bois upp i serieledning, den riktar man in sig på att försvara på söndag, då man beger sig till Malung.