Svängigt värre när Vikings föll efter straffar

Nybro Vikings blandade och gav i bortamatchen mot Hanhals.
Trots en 4–2-ledning för Vikings en bit in i den tredje perioden så föll laget efter straffar.

Att det inte skulle bli en lika enkel resa som i onsdags då Nybro Vikings krossade Borås med 8–2 på bortais, var Vikings förvarnat om. Hanhals hade inlett serien piggt och bland annat hemmabesegrat Troja/Ljungby. Men Vikings fick en finfin start i Kungsbacka. Redan i matchinledningen lyckades backen William Alftberg få in pucken bakom Isak Ragnevad i Hanhalsmålet. Hanhals kunde kvittera åtta minuter in i den första perioden då Lukas Wahlberg hittade luckan bakom debuterande Vikingskeepern Albin Andersson.

Vikings fick en tung start på den andra perioden. Redan efter 53 sekunder tog Hanhals ledningen. Därefter inleddes en tung Vikings-press, som till en början inte resulterade i något mål. Trycket kom av sig drygt sju minuter in i perioden då huvuddomaren Morgan Claesson olyckligt skadade sig. Claesson fick lämna matchen och de två linjemännen fick fullfölja matchen på egen hand. Vikings fortsatte att ösa på och pucken dansade på mållinjen både en och två gånger.

Till slut, efter flera powerplay-chanser på rad kom den så förlösande kvitteringen. Måltjuven Fredrik Strömgren kunde styra in Matej Galbavys inspel framför mål. Ställningen var 2–2 efter två perioder.

Vikings fortsatte att trumma på i inledningen av den tredje och tog kommandot i matchen genom två mål av Adam Persson (första i Vikings-dressen) och Fredrik Strömgren (andra för kvällen). Då trodde de flesta att gästerna från Småland hade kopplat segergreppet.

Men så blev det inte. Markus Ruuskanen både reducerade och kvitterade matchen.

Självklart ska vi klara av stänga matchen, men vi gjorde det inte tillräckligt bra och spelade med alldeles för små marginaler, säger Vikingskaptenen Erik Lindström.

Det blev inga fler mål under ordinarie tid och efter en mållös förlängning kunde Hanhals avgöra efter straffar.

– Jag tycker att vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchen, men vi hade inte den rätta energin över hela matchen. Vi visste om att de skulle vara vassa i kontringsspelet, men ändå så bjöd vi dem på målen och de behövde inte jobba speciellt hårt för att såra oss. Vi får dra lärdom av det här, säger Erik Lindström.

Trots poängtappet i Kungsbacka så är Nybro Vikings fortsatt serieledare i Hockeyettan Södra, men där även Troja/Ljungby har sju inspelade poäng efter tre omgångar.

Ny match för Nybro Vikings redan på söndag då Mörrum gästar Liljas Arena. Nedsläpp: kl. 16.00. Köp din biljett till Arenahyllan här!

Hanhals Kings-Nybro Vikings 5–4 eft. straffar (1–1, 1–1, 2–2, 0–0, 1–0)

Målen: 01 (01.38) William Alftberg (Robin Wengdahl, Simon Hansson), 11 (08.02) Lukas Wahlberg (Måns Krämer, Mattias Elfström), 21 (20.53) Markus Ruuskanen (Johan Zarvel, Måns Krämer), 2–2 (35.12) Fredrik Strömgren (Matej Galbavy, Sebastian Borg), spel fem mot fyra, 2–3 (41.33) Adam Persson (William Alftberg, Eric Gustafsson), 2–4 (48.00) Fredrik Strömgren (Sebastian Borg, Rasmus Johansson), 3–4 (48.45) Markus Ruuskanen (Joseph Berger, Rasmus Rosenqvist), 4–4 (51.58) Markus Ruuskanen (Johan Zarwel), 54 (65.00) Oliver Celec (avgörande straff).

Domare: Morgan Claesson. Linjemän: Robert Thorvald, Niclas Byström.

Skotten: 30–48 (13–6, 6–22, 8–18, 2–2, 1–0)