2 poäng för J20

Idag har J20 mött HC Dalen i Mariehus Arena. De vann efter förlängning med 6-5 (3-2,1-0,1-3,1-0). Herman Lundin satte det avgörande målet i sudden.

Mariestad var i förarsätet stora delar av matchen och ledde både med 2-0, 4-2 och 5-3. När det blev en dubbelutvisning 14.13 in i tredje perioden och spel 4 mot 4 så valde Dalen att plocka målvakten och utnyttjade detta och reducerade till 5-4. Inte under utvisningarna men strax efteråt. Med ca 1 1/2 minut kvar av matchen plockade de återigen målvakten och lyckades få in kvitteringsmålet. Att sedan Mariestad fick med sin bonuspoängen känns rättvist då de var det bättre laget sett över 60 minuter.

Mariestads mål gjordes av Herman Lundin 2, Oskar Cederqvist 1, Jakob Johannesson 1, Valter Johansson 1 och Joacim Hägg 1.

Tränare Johan Henriksson efter matchen:
” Jag tycker vi kommer ut väldigt starkt och gör det bra i början av första perioden. Sedan börjar vi tumma lite på saker, blir lite mjuka i försvarszon och då blir vi straffade direkt. Deras första mål är en skymning, Melvin (Björklund) ser ingenting. Vi släpper tvåan i boxplay och det var ett skott som det var hög klass på så deras mål kan man inte säga något om. Det är grymt bra att kunna göra 3-2 bara 30 sekunder efter deras kvittering, det tar vi med oss. Vi blir lite bättre i förs

varszon i andra perioden, vi gör jobbet. Skapar en hel del chanser och vi ökar på ledningen till 4-2 50 sekunder in i perioden. Men vi är inte helt nöjda med försvarsspelet sett till hela matchen, det skulle ha kunnat vara lite bättre. Det är okej men hade vi varit bara lite lite bättre så hade vi vunnit matchen. Några blir lite stressade ute på plan, jag brukar kalla det att man blir lite mjuk och osäker på vad man ska göra. Det är något för oss ledare att jobba med. Sedan är det kul att vi kan vinna på övertid men det känns ändå som vi tappar en poäng. Vi skulle ha vunnit matchen, inte vara för att vi leder med 5-3 utan jag tycker vi är ett mycket bättre lag än Dalen.”

På frågan om det är någon/några han vill plussa lite extra för så svarar han:
”William Holmberg. Stenhårt jobb i 60 minuter, åker hur mycket skridskor som helst och får med sig 3 stycken utvisningar bara genom sitt hårda jobb.”