Björklund visar klass

Tobias Björklund har verkligen visat framfötterna så här långt på säsongen. Med sin fina teknik och spelsinne så är han hela tiden ett hot offensivt, men han ser också tryggare ut defensivt denna säsong. Igår stod han för ett fint 4-0-mål och var en ännu en gång en av matchens bästa spelare.

Det blev en 5-2-seger mot Linden i gårdagens match, vad tycker du om er insats?

Ska man dra paralleller med Grumsmatchen så är vi inte lika bra, men det var starkt av oss att vinna och vi gör det hyfsat bra ändå.

Tre matcher, tre vinster, hur är känslan så här långt om du jämför med förra säsongen?

Jag tycker det känns bra ändå. Vi har ett yngre lag så det kommer ta ett tag att sätta spelet, men det kommer mer och mer. Sedan är det svårt att jämföra, alla lag ser annorlunda ut och då är det svårt att jämföra, men det ser och känns bra ut.

Nu är ni uppe i serieledning, vad talar för att ni ska kunna behålla den?

Jag tycker att vi får försöka få till ett jämnare spel och försöka prestera på topp flera matcher i rad, att kunna göra 2-3 bra matcher i följd. Men det har bara gått 3 matcher så det är svår att avgöra var vi hamnar, men ska ju vara ett topplag.

Det har varit en hel del överraskande resultat så här långt, känns det som att det är mer öppet i år?

Jag ska erkänn

a att jag inte har jättebra koll på andra resultat, jag vet att Borlänge åkte på någon plump mot Köping, men det säger ju bara att det är en jämn serie. Det går ju inte gå in på en skridsko och tror att du ska vinna, utan det gäller att ge 100% hela säsongen. Det måste vara vårt ledord på söndag, det går inte åka dit med en skridsko, det kommer inte funka.

Ja imorgon väntar Malung, en riktigt lång bussresa. Vad har du för tankar inför den matchen?

Ja nästan 4 timmar i buss, men vi stannar fina Filipstad och käkar, så det blir bra. Vi får vila bra idag och sedan morgonvärmning imorgon och åka upp i bussen. Jag tror att det gäller att vara påkopplad direkt och ta med inställningen att man måste göra jobbet för att få 3 poäng.

I och med den matchen så har ni spelat fyra matcher på åtta dagar, hur är det att spela så tätt?

Det är bara kul! Det har varit långt speluppehåll så det är kul at det rullar på och blir tätt med matcher, det är det vi tränat för och det tycker nog hela laget är roligt. Vi är bra tränade och har förberett oss bra, så det ska inte vara några problem att orka med.

Om vi snackar din prestation så här långt så tycker jag vi ser en klart bättre Tobias Björklund så här långt, håller du med?

Jo det känns bättre. Jag har haft en extra lång sommar att förbereda mig på, hoppas det fortsätter flyta på och man får vara skadefri.

Du har också fått mycket istid!

Ja man växer med uppgiften och med stort förtroende, så det är bara roligt, sedan får man visa att man är värd det också.

Jag upplever att du vågar utmana mer i år med din fina teknik…

Ja jag har som sagt var haft en lång sommar och kunnat förbereda mig väl, jag tror mycket ligger i det, och får man mycket istid kommer man in i det också på ett bättre sätt.

Igår innebar det också ett snyggt mål. Berätta om det!

Jidde (Lukas Jidenius) fick pucken på kanten, och jag ropade på pucken och fick den snyggt. Backen hade hamnat lite ut mot sargen så jag fick en bra gata in mot kassen, sedan fick jag en slashing och tappa pucken lite, men la upp den sedan med en backhand. Det var skönt att den gick in, det var lika bra att få in den i öppen då jag varit så dålig på att skjuta.

Du spelar med Fredrik Granberg, hur tycker du det funkar?

Ja jag har fått spela både med honom och med Malmkvist. Granberg är förstaårssenior så det är lite annorlunda spel för honom här, men det sitter bättre och bättre. Malma var ju med redan förra säsongen och är inne i det redan. Det finns att jobba på, men det gör det ju för hela laget och jag tycker det ser lovande ut.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström