KIF jagar revansch i första roadtrippen

Premiären är kastad i papperskorgen.

Nu blickar KIF framåt. I helgen åker man på säsongens första roadtrip.

– Vi har pratat igenom vad som gick fel senast. Alla har fått säga sitt. Nu hoppas jag att vi reagerar också, säger KIF-tränaren Sergei Joukov.

 

I fredags klockan 12.00 rullade KIF-bussen från Lombiaparkeringen. Destination: Umeå och Övik. Matcher: Teg på lördag och Övik på söndag.

– Vi kommer att möta ett bättre lag på lördag än Vännäs så jag hoppas att vi agerar och blir bättre på alla sätt, säger Joukov.

Kiruna reser ner med en helt skadefri och frisk trupp. Man tränade inte under fredagen men däremot på torsdagen.

– Det var en bra träning. Gruppen kändes inspirerad. Vi måste hitta tillbaka till grunderna i helgen. Vi passade och sköt för dåligt mot Vännäs, men det såg bättre ut på träningen dagen efter. Vi tränade även på PP och BP som inte var så bra mot Vännäs heller.

Vad mer måste bli bättre?

– Vi måste få upp aggressiviteten, vinna närkamper framför målen och skymma deras målvakt när tar avslut. Vi måste alla jobba för laget istället för att jaga egna poäng.

Kommer du att vaska om i laget?

– Ja, vi har gjort lite ändringar där vissa backpar kommer spela med andra kedjor och vi kommer även att göra förändringar i kedjorna.

 

Som bekant är det tio år sedan den ryske tränaren bodde och verkade i Kiruna. Det var med andra ord länge sedan som han fick åka buss – på riktigt.

Alltså längre sträckor in till grannstaden ynka fem mil bort, som det ofta funkar i södra Sverige.

– Ja, det var länge sedan. Men det är bra att åka buss till andra ställen och spela. Det kanske blev lite stressat för att vi spelade på hemmaplan senast. Nu hoppas jag att vi kan prestera och spela en lugn och bra hockey.

Hur kommer din gamla kropp att klara bussresan?

– Haha! Den kommer att klara det bra.

Nu hoppas vi även att KIF klarar av höja sitt spel jämfört med matchen mot Vännäs.

 

Mattias Heikki