Tung andraperiod blev KIF:s fall i Umeå

Fyra baklängesmål på 13 minuter fällde KIF i Umeå.

Teg vann med 7-4 (1-2, 4-1, 2-1).

Teg inledde matchen bäst. Pavel Krajcovic i KIF-målet tvingades till både en och två riktigt fina räddningar. Men till slut kom 1-0 – redan efter 1,35 av matchen.

Kiruna växte in i matchen efter baklängesmålet och vände på steken tack vare två fina PP-mål.

Rasmus Similä, bakom målet, hittade David Otter som direktsköt in kvitteringen.

1-2 var ännu snyggare. William Palovaaras svepande passning, rakt genom Tegzonen gick hela vägen fram till Kristian Ferletak som direktsköt in ledningspucken.

Det såg ut som att Felix Fjällkeborn, i slottet, medvetet slog hål i luften och släppte pucken förbi sig till Ferlektak.

Om det var planerat var det genialist.

KIF vann den första perioden med 2-1 men…

…andra perioden blev en riktig mardröm.

Vid ställningen 2-2 sköt Rihards Marenis i stolpen i en flygande kontring och William Otter var väldigt nära att trä in ledningspucken köksvägen.

Men sedan gick det utför.

Teg gick från underläge till ledning 5-2 efter att ha gjort fyra raka mål. De kom på grund av en kombination av att KIF-spelarna inte vårdade puck bra nog i egen zon och att man inte lyckades plocka bort Tegspelarna framför KIF-kassen.

Hoppet växte efter att Felix Fjällkeborn spelat fram nyförvärvet Ferletak i en fin omställning. Slovaken tvekade inte utan sköt direkt till 5-3 efter 16.16.

KIF fick spela fem mot tre i slutet av den andra perioden men lyckades inte utnyttja läget och krypa närmare målmässigt.

När Gustav Jonsson sprätte upp pucken i första krysset var det godnatt för KIF. 6-3 med knappa 16 minuter kvar att spela blev ett för högt berg att bestiga.

Owen Sobchak gjorde 7-3 på ett friläge efter en fin framspelning av Tobias Holmberg.

Det gjorde att Sergei Joukov tog en timeout.

Hjalmar Esko reducerade i boxplay efter att Felix Fjällkeborn snott pucken av en Tegspelare högt upp i banan och valde att passa istället för att skjuta.

Tjusigt men en klen tröst för KIF-fansen.

KIF får ta nya tag i morgon, söndag, då man åker till Örnsköldsvik för match.