Bois vann svängig match

Bois vinner idag en svängig match på bortaplan mot Malung med 4-7 (2-4,2-2,0-1) efter en match med djupa dalar och höga berg spelmässigt. Trepoängaren kan dock komma att bli viktig, så den tar man med sig hem, men man tar också säkert en hel del lärdom av matchen vad gäller att vara fokuserad från start och att hålla den i 60 minuter.

Första perioden inleddes riktigt dåligt från Mariestads sida, för redan efter 6,40 så låg man under med 2-0 efter att ha släppt till två spelvändningar med fristående Malungsspelare som följd framför mål. Vid 1-0 har Adam Karlsson öppet mål och vid 2-0 så kan samme Karlsson skjuta in 2-0 omarkerad 3-4 meter ifrån Sandberg bara. Bois tränare tog timeout, pekade med hel hand och väckte laget ordentligt. För redan fyra minuter senare så hade Bois vänt tvåmålsunderläget till en ledning med 2-3.

2-1 kom i powerplay, det var Lukas Jidenius som kunde skyffla in returen på Tobias Björklunds skott.

2-2 kom efter ett finfint förarbete av Oliwer Fjellström som jobbar till sig pucken i sarghörnet och driver bakom kassen innan han serverar en framstormande Douglas Lögdal passet rätt på klubbladet.

3-2 var också det ett powerplaymål, och det var Jesper Lindén som äntligen fick hitta rätt efter ett direktskott från en position till vänster i powerplayformationen.

Bara en dryg minut efter det så blev det dubbla matchstraff. Carl-Axel Braskén gör en ruggigt ful tackling i ryggen på Lucas Jidenius och det gör att Philip Elgestål säger en illa vald glosa och det renderar också honom ett matchstraff. Det hindrade dock inte Bois från att fortsätta dominera och efter ett nytt fint förarbete av Oliwer Fjellström så kommer också ett 4-2-mål. Oliver snurrar runt med Malungförsvaret innan han serverar en lång passning på Ludwig Collbergs blad och direktskottet betyder punkten målmässigt i perioden.

Bois inleder också på inslagen målväg i den andra perioden. Efter ett långt anfall får Tobias Björklund pucken på blå, fintar sig förbi sin forward och får fri gata mot mål och drar upp den stenhårt med en handledare i första krysset, riktigt snyggt! Bois fortsätter att föra spelet men så åker man på två raka utvisningar, och även om man lyckas freda sig under den första så går det sämre den andra. Viktor Wåhlemann skjuter och Hugh Levenius-Quinn håller sig framme på returen och slår in den. Efter det går Bois ner sig spelmässigt och sedan drar man också på sig en tredje raka utvisning som man dock reder ut. Men strax efter man blivit fulltaliga så dräller en Boisback med pucken och det ger Adam Karlsson fri gata mot mål och han håller i och håller in innan han lägger in den mellan benen på en chanslös Tobias Sandberg till 4-5. Det hinner dock inte gå många sekunder innan det blir Bois tur att spela powerplay. Jesper Lindén skjuter och sargstudsen studsar ut till en fristående Lucas Jidenius som kan slå in den till 6-4. Det var alltså hans andra mål för matchen och det blir periodens sista.

Den tredje perioden kontrollerade Bois på ett bra sätt, man höll spelet till stora delar förlagt till Malungszonen och pucken var bara sporadiskt i Bois zon. Bois har också flera chanser att utöka ledningen men det är inte förrän Malung med några minuter kvar tagit ut målvakten och dom har etablerat lite tryck som Boismålet kommer. Det är Lukas Larsson som lägger in en långpuck in i den övergivna Malungkassen och matchen är avgjord och slutsiffrorna skrivs sålunda till 3-7.

Det var väldigt mycket upp och ned i denna match för Bois sida. Man växlade fint anfallsspel med uselt försvarsspel men när det skulle till att avgöras i den tredje perioden så gjorde man det på ett bra sätt ändå. Bäst i Bois var Tobias Björklund med ett mål och två assists men också bra spel. Plus också till Oliwer Fjellström med två väldigt fina assist och han visade dessutom upp sitt bästa spel för säsongen. Han är helt klart på uppgång! Lukas Jidenius gör två mål och det var skönt för honom att målskyttet lossnat för honom nu, han gjorde ju också mål mot Linden.

Nästa match spelas på fredag hemma mot Kumla.