Jidenius tvåmålsskytt mot Malung

Han har haft en riktig måltorka under inledningen av säsongen, men i fredagens match gjorde han sitt första mål mot Linden och det var tydligen ketchupeffekt på det för idag gjorde Lucas Jidenius två viktiga mål när Bois besegrade Malung med 4-7.

Du gjorde idag mål nummer två och tre för säsongen i eftermiddag, du har verkligen fått det att lossna nu efter målet i fredags mot Linden!

Ja det är skönt att det börjar komma igång nu.

Hur skönt är det att göra mål?

Det är jätteskönt, det viktiga är naturligtvis att vinna men det är kul att bidra till vinsten och göra några mål.

I matchen fick ni annars en minst sagt usel start med två insläppta mål redan efter 6,40! Vad hände?

Ja visst får vi en dålig start, men det är också starkt att studsa tillbaka och det är det vi tar med oss.

Appelgren tog en time out där, vad sa han till er?

Det var mest att alla fick gå till sig själva och visa att de kunde bättre, att vi skulle gå ut och visa det.

Du gjorde också det viktiga första målet, berätta om det!

”Björka” skjuter från blå och så kan jag snärta in returen i öppet mål efter ett bra spel i powerplay.

Du har en roll framför målvakten att vara där och skymma och ta returer. Det är ju ofta stora killar som får den, hur kommer det sig att du har den?

Jag vill vara framför mål och ta hand om returer, det tycker jag är kul.

Ni vände matchen snabbt till 2-3 och ett sent mål i andra och ett rätt tidigt i andra gav er 5-2. Men sedan gick ni ner er igen. Hur kom det sig?

Vi får några boxplay och då tar de över matchen, det är inget konstigt, initiativet svänger ofta fram och tillbaka, men vi kommer tillbaka igen tar tillbaka momentumet, det blir så ibland.

Malung gjorde också 4-5 och man blev lite orolig, men då gör du superviktiga 4-6 och efter det känns det rätt tryggt.

Jag tycker aldrig det känns riktigt lugnt, vi får kriga i 60 minuter så alla mål är viktiga tycker jag.

Berätta om det målet!

Det är powerplay igen där Lindén skjuter och pucken studsar fram till mig efter sargreturen och jag har öppet mål.

Hur tänkte ni inför tredje?

Det var att spela vårt spel som vi kan, att spela med rätt marginaler. At lägga den framåt och inte bjuda på misstag utan spela enkelt.

Hur lyckades ni med det tycker du?

Jag tycker vi lyckas bra och vi håller dom på utsidan och vinner också perioden med 1-0.

Hur känns det så här efter 4-7-segern och därmed fjärde raka segern på de fyra första matcherna?

Det är jätteskönt att börja seriespelet med fyra vinster, det bygger laget och gör oss starka, alla segrar är viktiga för att bygga på den känslan.

I slutet av första perioden så fick du en riktigt ful smäll som gav en Malungspelare. Hur gick det med dig, känner du något av den nu?

Nej det gick bra. Han kommer och tacklar mig i ryggen så jag åker in i sargen med huvudet föra, men det var lugnt.