Seger för J18 mot Borås

J18 Elit tog sin första seger i serien för säsongen genom att hemmabesegra Borås med 7-4 (1-2,4-1,2-1). Målskyttar i BoIS var Isak Harrysson 2, Manne Håkansson 1, Filip Stenlund 1, Carl Åkerberg 1, Oskar Cederqvist 1 och  Philip Josefsson 1.

Tränare Kim Thunell efter matchen:
”Bra start på matchen tycker jag. Det är sällan jag blir förbannad och irriterad på domaren men det är otroligt dålig när de får göra 1-1, att de missar armbågstacklingen precis innan. Fram tills dess var det bra av oss men där blev det lite för mycket fokus på domaren en stund, inklusive hos mig själv. Där tappar vi lite och sedan får vi ett matchstraff i slutet av första.

I andra ska grabbarna ha cred för att vi lägger det dåliga åt sidan och fokuserar på att spela ishockey. Vi är mycket bättre än dem rent ishockeymässigt och gör lite snygga mål.

I tredje kommer vi ut och blir lite ängsliga, lite förståeligt då vi vill vinna vår första match. Vi sitter en del i utvisningsbåset och återigen lite halvkonstig nivå, en del är helt rätt men inte alla tycker jag. När det väl drar ihop sig de sista 10 minuterna måste vi vara mycket ödmjukare, spela enklare och lägga ner puckarna. Vi chansar alldeles för mycket och bjuder in dem. Nu löste det sig ändå och det var kul för grabbarna.”

Jag frågar Kim om det kändes som laget blev nervösa när Borås reducerade till 5-4.
”Jag tyckte ganska tidigt i sista perioden att flera av grabbarna hade ganska stela handleder och lite panik istället för att spela som vi ska spela. Glömmer bort att åka, man sorterar inte gubbar. Det kändes som lite fifty-fifty om de skulle få 5-5.”

Patrik Boström fliker in att han tycker de spelade riktigt bra boxplay idag.

Kim fortsätter:
”Visst vi satt mycket i utvisningsbåset idag men det berodde inte på att vi la fokus på domaren och snackade till oss utvisningar. Det var mer att domaren la nivån lågt.”

På frågan om han har någon han vill plussa lite extra för blir svaret:
”Isak Harrysson gjorde ett par mål, det är kul för honom. Filip Stenlund var riktigt bra på backen och även Felix Sandén tycker jag gör sin klart bästa match för säsongen.”