Fjällkeborn till Esko till Ferletak – och pang!

Vändningen var ett faktum.

Målet gav säsongens första seger.

Kiruna slog Övik borta med 3-2.

Oj oj, vilket drama det blev i Skyttishallen. En riktig ångestmatch med KIF-ögon sett med tanke på att laget åkt på två raka förluster i inledningen av säsongen.

Man låg också under i stora delar av matchen. Hemmalagets Emil Johansson gav Övik ledningen i den första perioden.

I den andra perioden fick Övik spela PP redan efter 58 sekunder. Det resulterade i mål – för KIF:

Tekning i KIF-zonen – sju sekunder senare small det i kassen på andra sidan isen.

Felix Fjällkeborn ficktjöv pucken på blå och satte raketfart. Framme vid Övik-kassen fintade han läckert och kvitterade till 1-1.

Ett psykologiskt mycket viktigt mål.

Men KIF lyckaes inte rida på vågen rent målmässigt. Istället tog hemmalaget ledningen med 2-1 efter halva matchen i PP.

Det stod sig inför den tredje perioden och Kiruna hade målat i sig i ett tufft hörn inför avslutningen.

Men Leonard Forselius hittade färgborttagningsmedlet och kunde raka in 2-2-pucken efterföljt av ett vilt KIF-jubel i Skyttishallen.

De fansen som fanns på plats hördes fint ut i webbsändningen.

Knappa tre minuter senare avgjordes matchen. Felix Fjällekborn hittade Hjalmar Esko med en svepande passning i en flygande spelvändning. Esko tittade upp och hittade Kristian Ferletak på högerflajern som nöp till direkt.

2-3. Vänt var det här!

Övik pressade på i slutet av matchen med sex utespelare. KIF var centimeter i från att skjuta in pucken från egen bur in i det andra men den gled just utanför.

Bortalaget spelade uppoffrande och höll undan. Därmed kan de tre första poängen ställas in i omklädningsrummet i Lombia senare i natt när bussen anländer.

Tidigare har Pavel Krajcovic hyllats en hel del för sina insatser i KIF-kassen. I dag visade en annan målvakt riktigt hög kvalitet.

Ludwig Christoffersson blev även han en av de matchavgörande hjältarna den här dagen.

Han bevisade att Kiruna har två bra målvakter att plocka av den här säsongen.