Storseger hemma mot Hanviken!

Strömsbro bjöd på målkalas och hela tre tvåmålsskyttar i söndagens seger hemma mot Hanviken med 8-3. Viktor Ehn, Krister Sundlöf och Erik Broman var dem som stod för två mål vardera.

Strömsbro tog tag i taktpinnen direkt. Kapten Viktor Ehn gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter bara 34 sekunder. Adam Deutsch skulle öka på Strömsbros ledning till 2-0 ungefär tre minuter senare. Detta var Strömsbros period. Det var spel i en zon stora stunder. Man var nära att öka på till 3-0 men Viktor Lundahl kunde rädda pucken i sista stund. 3-0 skulle ändå komma några minuter senare när Krister Sundlöf skickade in pucken och gjorde sitt andra mål för säsongen. Det målet kom i numerärt överläge. Men hemmalaget var inte nöjda där ändå. Erik Broman gjorde Strömsbros fjärde mål efter 11.18. I och med det målet tog Hanviken en timeout. Strömsbro återigen fick chansen i numerärt överläge när Nicklas Strid trippades på väg in i offensiv zon. Trots ett fint spel blev det inga mål den gången. Hanviken hade chansen till en reducering när man prickade stolpen bakom Alexander Flink i slutminuterna men närmare än så kom man inte.

Den andra perioden skulle bli en betydligt jämnare historia. Strömsbro fick börja med att sätta sig i utvisningsbåset men Hanviken kunde inte göra någonting med det överläget. Istället var det hemmalaget som skulle utöka sin ledning till 5-0 när Erik Broman gjorde sitt andra mål för kvällen, snyggt framspelad av Adam Deutsch. Några minuter senare skulle Hanviken till slut hitta in i målprotokollet när man reducerade till 5-1 genom Joel Ahlin. Det var också ett bättre tempo på bortalaget i den här perioden men 5-1 stod sig i paus.

Spelarna hann knappt lämna omklädningsrummen innan Viktor Ehn gjorde sitt andra mål för kvällen, 22 sekunder in i den tredje perioden. Det var också hans andra mål för dagen. När Strömsbro åkte ut för en slashing tog Hanviken tillvara på chansen och reducerade till 6-2 efter ungefär sex minuters spel när Pelle Carlsson avlossade ett skott från backplats. Men när Hanviken utvisades för en hög klubba och en clipping fick hemmalaget spela fem mot tre och då kunde Krister Sundlöf även han bli tvåmålsskytt när han ökade på till 7-2 för hemmalaget. Det skulle komma ännu ett mål innan Strömsbros målfyrverkeri var slut för den här söndagen. Jesper Hedenström styrde in 8-2 efter 15.43. Innan hesa Fredrik ljöd reducerade Hanviken till 8-3 och det blev slutresultatet den här söndagen. Vi tog våra första poäng den här säsongen i och med den vinsten!

Strömsbro IF – Hanvikens SK 8-3 (4-0, 1-1, 3-2)
Skott: 32-24 (14-9, 9-5, 9-10)
Utv: 6-14 (0-4, 2-6, 4-4)