Tre poäng mot Mörrum

Nybro Vikings spelade under söndagseftermiddagen hemmamatch i Liljas Arena mot gästande Mörrums GoIS. Vikings vinner matchen med 2-1 och målskyttar var Fredrik Strömgren och Markus Palmberg.

Nybro Vikings spelade under söndagseftermiddagen sin fjärde match på åtta dagar när Mörrums GoIS gästade Liljas Arena. Inför 50 st framlottade säsongskortstagare på läktaren gör hemmalaget en riktigt kämpainsats och inkasserar tre poäng. Slutresultatet skrivs till 2-1.

I den första perioden är det hemmalaget som startar bäst, man jobbar hårt och lyckas få till några längre anfall i den offensiva zonen. Pucken är nära att leta sig in ett par gånger under den första halvan av perioden. Det ska dock sägas att även Mörrum får iväg ett par farliga skott mot Robin Johansson i Nybromålet. Det blir ett mål i den första perioden och det kommer i powerplay när Sebastian Borg hittar Matej Galbavy som i sin tur hittar Fredrik Strömgrens blad framför mål som styr in ledningspucken till 1-0.

I den andra perioden blir det väldigt mycket spel fram och tillbaka i ett väldigt högt tempo. Några minuter in i perioden kvitterar bortalaget via en styrning. När ungefär halva perioden är spelad utnyttjar Vikings ett powerplay där Markus Palmberg står påpassligt vid ena stolpen och rakar in pucken i öppen kassen efter en fin passning från Sebastian Borg. Perioden fortsätter i ett högt tempo men inga fler mål görs, ställningen är 2-1 inför den tredje perioden.

I den tredje perioden blir det ett ställningskrig där Mörrum jagar en kvittering. Nybro håller emot bra och även när bortalaget spelar 6-4 i slutet av perioden så lyckas hemmalaget freda sin bur och bärgar således tre poäng.

Nästa match spelas på onsdag den 14 oktober när Nybro Vikings möter Vimmerby HC på bortais, nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings–Mörrums GoIS 2-1 (1–0, 1–1, 0–0)

Målen: 1-0 (15.40) PP1 Fredrik Strömgren (Matej Galbavy, Sebastian Borg), 1-1 (24.40) Marcus Paulsson (Linus Olsson), 2-1 (29.09) PP1 Markus Palmberg (Sebastian Borg, Fredrik Strömgren)

Domare: Robin Karlsson.

Skott: 23–33 (9–8, 8–8, 6-17).