Överraskande segrar från helgen

Under helgens drabbningar skedde flera överraskande resultat från alla serier i ATG Hockeyettan.

Här listas de oförväntade matchresultaten från helgen.

Sollentuna – Hudiksvall 1-0
Det var en jämn match i SVEAB Arena under fredagskvällen. Efter första perioden var ställningen 0-0, det trots powerplay-spel för båda lagen. Halvvägs in i andra perioden fick Sollentuna powerplay och Daniel Nordström satt dit vad som skulle bli matchens enda mål.

Visby Roma – Wings 2-3
Det tog ett tag för hemmalaget att vakna till under fredagens möte. Wings tog ledningen tolv minuter in i första perioden genom Eric Jacobsson. Bortalaget kunde fortsatt hålla nollan genom andra perioden och fem minuter in i andra gjorde Johan Mohlin 0-2 och sedan utökade Jonathan Tordhall ledningen till 0-3 tre minuter senare. Vilan inför sista perioden var välbehövlig för Visby Roma som kom ut starkare och deras Sami Tamminen kunde tidigt kvittera till 1-3. Med tio minuter kvar av matchen stod det 2-3 när Albin Kedbrant hittade kassen, men där tog det stopp och Wings kunde lämna Gotland med en seger.

Lindlöven – Kumla 1-5
Efter en mållös första period hittade Kumlas Os

car Svanborg kassen fyra minuter in i andra, när laget befann sig i boxplay. Ett par minuter senare var det dags för ytterligare ett powerplay för Lindlöven och den här gången reducerade hemmalaget via Maksim Semjonov. Därefter tog Kumla tillbaka övertaget och gjorde två ytterligare mål under mittenperioden, genom Joakim Stjern Svensson och Daniel Lindberg. Även den sista perioden såg ut att passera mållös, men med knappa två minuter kvar av matchen hittade Kumlas Daniel Lindberg kassen igen, och även en tredje gång med endast 58 sekunder kvar.

Hanhals – Vikings 5-4
Det var Nybrolaget som först tog ledningen tidigt i första perioden genom William Alftberg, men Hanhals kvitterade åtta minuter in via Lukas Wahlberg. När andra perioden tog vid var det Hanhals tur att hitta kassen tidigt ner de tog ledningen med 2-1 efter knappt en minut genom Markus Ruuskanen. Ännu en kvitteringen kom en kvart in i andra när Vikings Fredrik Strömgren gjorde 2-2. I tredje perioden var det Vikings som tog över ledningen när det åtta minuter in stod 2-4 efter att Adam Persson och Fredrik Strömgren hittat kassen. Men Hanhals Markus Ruuskanen skulle inte låta bortalaget åka hem med tre poäng och gjorde mål två gånger om inom loppet av tre minuter. Det stod nu 4-4 och matchen gick till förlängning som passerade mållös. Det var inte förrän i straffläggningen som ett avgörande kom och Hanhals kunde säkra extrapoängen.

Teg – Boden 3-2
Även om det var Teg som tidigt tog ledningen genom Ludvig Nilsson, så var det Boden som hade ledningen när andra perioden inleddes efter att Christian Nyman och Felix Dahlroth hittat kassen. Men Teg höll sig kvar och kunde under andra perioden kvittera till 2-2 via William Wellén, och tidigt in på tredje tog de ledningen genom Ludvig Nilssons andra mål för matchen. Trots en timeout från Boden och att de tog ut målvakten med en minut kvar av matchen så kunde de inte komma ikapp och tre poäng gick till Teg.

Kiruna AIF – Östersund 4-1
I Kiruna vaknade aldrig Östersund riktigt till under söndagens möte mot Kiruna AIF. Efter första perioden hade hemmalaget ledningen med 2-0 efter att Colin Holmström och Niklas Salo satte varsina mål. Andra perioden passerade mållös och i tredje reducerade Östersunds August Hansson till 2-1, men Kiruna AIF skärpte sig efter det. Med fem minuter kvar utökades ledningen till 3-1 via Viktor Lund och med knappa minuten kvar fastställde Julius Marva slutresultatet 4-1.