Straffseger i Tranås

Först i den tionde straffomgången kom avgörandet genom Robin Dahse.

 

Hammers begav sig till Tranås med ett ordentligt stukat självförtroende efter kollapsen i Kalmar tidigare i veckan. Nu var det upp till bevis, att visa moral genom att göra ”jobbet” och skaka av sig det förgångna. Det lyckades man också göra. Tre underlägen jobbades ikapp och efter en maratonstraffläggning stod sedan Hammers som segrare.
Det var en snäll match, med mängder av utvisningar – tio tvåor till hemmalaget och åtta till Hammers. Domare Alex Eriksson hade dock gjort klart för de båda lagledningarna inför matchen att ”..jag kommer att ta för allt. Alla slashingar och hakningar..”. På den nivån höll han sig sedan matchen igenom. Imponerande.

– Vi gör trots allt en ganska så bra match. Särskilt med tanke på hur det såg ut i Kalmar senast… Tranås är en svår motståndare, det finns inget lag som bara åker hit och plockar poäng. Så dessa två kan visa sig bli viktiga, säger Fredda.

Målskyttar för Hammers var: Ludvig Nilsson 2, Robin Dahse 2 och Martin Pärna.

 

Nästa match spelas hemma i Halmstad Arena på onsdag mot Troja-Ljungby.