Tung förlust för J20

Det blev förlust hemma ikväll för J20 mot Borås HC med 5-7 (2-0,0-4,3-3). Målskyttar i Mariestad var William Holmberg 2, Alexander Tyyni 1, Manne Håkansson 1, Jakob Johannesson 1.

Mariestad inledde matchen piggt och ledde efter första perioden med 2-0. En andraperiod som var långt ifrån bra gav pausresultatet 2-4. Redan 1.21 in i tredje perioden gör Borås 2-5 men Mariestad kommer igen och gör match av det hela genom att göra både 3-5 och 4-5. Vid ställningen 4-5 har de flera riktigt bra chanser att göra mål men det vill sig inte riktigt för killarna. Målvakten Melvin Björklund plockas ut två gånger och båda gångerna lyckas Borås sätta pucken i tom bur. Med endast sekunder kvar av matchen reducerar Mariestad och matchen slutar alltså 5-7.

Tränare Robin Bäckström efter matchen:
”Jag tycker vi gör en bra förstaperiod, kommer ut som vi sa. Rejäla i försvarsspelet och vi lyckas sätta två mål. I andra klappar vi ihop. Vi gick igenom innan perioden att vi skulle fortsätta att vara rejäla och fortsätta på det spåret som vi hade med oss från första. Vi lyckas inte med det och det var ingen bra period. Det känns som vi kliver ut och är lite rädda, lite försiktiga och gör inte det jobbet vi har pratat om. I tredje kändes det som att vi var på gång men tyvärr så lyckas vi inte riktigt idag. Det är bara att ta nya tag på lördagen borta mot Nässjö.”

Jag frågar Robin om det trots förlusten finns något positivt att ta med sig från matchen förutom förstaperioden som var bra
”Jag tycker att vi ger det en chans i tredje när vi lyckas komma tillbaka till ett måls underläge. Sedan hade vi inte det där yttersta som krävdes för att få 5-5. Det är starkt att göra en bra tredjeperiod. En helt okej period av oss.”