Kemppis dubbel gav tre poäng

Nybro Vikings spelade under onsdagskvällen bortamatch mot Vimmerby HC i Hockeyettan Södra. Vikings vinner matchen med 1-2 efter att Mathias Kemppi gjort båda målen.

Nybro Vikings reste under onsdagen till länskollegan Vimmerby HC för bortamatch i Hockeyettan Södra. Nybro gör en gedigen insats genom att försvara sig på ett bra sätt och ta till vara på ett par chanser framåt som gav tre poäng.

I den första perioden är det bortalaget som startar matchen bäst och för spelet under drygt halva perioden. Det skapas några lägen i början av perioden men inget som är riktigt farligt. Nybro tar dock ledningen när Mathias Kemppi skjuter ett skott som målvakten räddar men pucken studsar ut på en försvarare och in i mål som ger 0-1 på resultattavlan. Hemmalaget höjer sitt spel efter det och tar över mer och mer, när Vimmerby har powerplay räddar Fredrik Strömgren ett skott som annars hade gått i mål till 1-1. Kvitterin

gen skulle dock komma när hemmalaget får iväg ett skott mot en skymd Robin Johansson i Nybromålet och vi har 1-1 i matchen, ett resultat som står sig perioden ut.

I mellanakten är det jämnt spel sett över hela perioden. Hemmalaget har lite mer puck men Nybro försvarar sig bra och släpper inte till några större lägen. Det är dock riktigt farligt när hemmalaget spelar powerplay och pucken dansar på mållinjen vid ett tillfälle men till slut lyckas bortalaget freda sin bur. I periodens slutskede snor Mathias Kemppi åt sig pucken vid offensiv blålinje och har ett 2-1 läge tillsammans med Kalle Hult, Kemppi väljer att göra det på egen hand genom att finta ner målvakten och snyggt göra sitt andra mål för kvällen och därmed också en 1-2 ledning för Nybro inför den tredje perioden.

I den tredje perioden ligger Nybro rätt i banan och försvarar sig föredömligt. Tiden går fort och det är väldigt få avblåsningar under perioden. Vimmerby lyckas aldrig få till något riktigt tryck för en kvittering, när ett par minuter återstår av perioden tar man ut målvakten i hemmalaget och är i anfallszon men inga större farligheter skapas. Nybro står emot bra och vinner matchen med 1-2.

Nästa match spelas på lördag den 17 oktober när Nybro Vikings möter KRIF Hockey i Liljas Arena, nedsläpp kl. 16.00. Boka din plats på Arenahyllan och se matchen live genom att Klicka här!

Vimmerby HC-Nybro Vikings 1-2 (1–1, 0–1, 0–0)

Målen: 0-1 (10.47) Mathias Kemppi (Otto Henell), 1-1 (16.39) Jonas Nyman (Anton Carlsson), 1-2 (36.30) Mathias Kemppi (Otto Henell, Anton Schagerberg)

Domare: Fredrik Rönnberg.

Skott: 40–25 (16–16, 13–5, 11-4).